Three Days Grace – Life starts now

three days grace life starts coverVymláťte z tých krámov čo najviac, nech váš život môže začať. Kedy? Práve teraz! Aj takto sa dá chápať obal albumu kapely Three Days Grace – Life starts now, ktorý uzrel svetlo sveta roku 2009.

Na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji sa ušlo Kanade iba striebro, po finálovej prehre s Ruskom, a tak reputáciu svojej rodnej vlasti mohli zachrániť hudobníci z TDG.

Prekonať však vlastný predchádzajúci počin One – X v kvalite, a hlavne v komerčnom úspechu bol skutočné tvrdý oriešok. Väčší predaj sa nakoniec nekonal. Ale hodnotiť niečo iba podľa predaja je dosť neobjektívne. Treba si spraviť aj vlastný názor. Ide to celkom jednoducho, počúvaním.

Muzika

Úvodné praskanie nahradia činely a gitarový riff, pochádzajúci z Bitter taste , ktorý by obstál aj v tvrdších žánroch. Text rieši nevďačnú, chladnú, vypočítavú ženu. Kto zažil istotne ocení. Break považujem jednoznačne za najlepšiu skladbu na albume.

Chytľavý refrén, perfektné sólo, možnosť vykričať sa. Jednoducho to, čo títo páni vedia perfektne. World so cold – pre mňa osobne dosť nevýrazná pieseň. Nasleduje značne optimistická a pohodová Lost in you . Dokonca až tak, že by sa nestratila v poprocku. Kto potrebuje dobrý život, teda The good life? Pravdepodobne všetci. Elektronický hlas je istotne spríjemnenie.

Kratučká gitarová pasáž tesne pred koncom taktiež poteší. Číslo šesť dostala No more , ale nejak ma nechytila za srdce. Celkom hluché miesto. Na začiatku klavír, gradácia, emotívny spev spoločne s textom – Last to know.

O tom, že je ťažké nájsť niekoho komu na vás záleží, a nepohŕda vami je Someone who cares. Po hudobnej stránke by som niečo takéto od tejto partičky nečakal. Ale existujú aj dobré prekvapenia ako v tomto prípade.

O nie práve pozitívnych pocitoch pojednáva Bully. Nejedná sa však o niečo, čo by malo ambície stať sa hitom a podrobiť si svet. Zrejme ďalšia slabina. Bez teba alebo Without you. Príde vám to po vypočutí také akési známe ako veľká časť iných piesni či som jediný?

Ak vás naštval niekto tým, že ste dostali kopačky, pri Goin´down , sa poriadne rozohníte a dostanete zo seba veľa negatívnych pocitov. Vynikajúca basa a bicie v predohrách vyústia do šialeného refrénu. A malý kvíz, skúste hádať čo za zvuky navodzujú tú sugestívnu, a trochu desivú atmosféru? Na záver titulná skladba. Ťažko niečo vyčítať. Podarený záver.

Suma sumárom

Až na pár hlucho-slabých miest je Life starts now kvalitný počin. Väčšina textov je skutočne kvalitná a na vysokej úrovni, aj čo sa  obsahu týka. Hudba je pekne prepracovaná, ale niekde ide skôr o regres oproti predchádzajúcim dielam Three days grace.

Opäť oživenie ďalšími pre ich tvorbu netypickými aranžmánmi. A aj keď som to už minule spomínal, Adam Gontier je najsilnejšou zbraňou týchto muzikantov. Hlavne kvôli nemu 5/6

Lineup:

  • Adam Gontier – hlavný spev, doprovodná gitara
  • Neil Sanderson – sólova gitara
  • Brad Walst – basgitara, doprovodné vokály
  • Barry Stock – bicie, klávesy, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Bitter Taste
  2. Break
  3. World So Cold
  4. Lost in You
  5. The Good Life
  6. No More
  7. Last to Know
  8. Someone Who Cares
  9. Bully
  10. Without You
  11. Goin’ Down
  12. Life Starts Now

Vydavateľstvo: Jive/Zomba

Rok vydania: 2009

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.threedaysgrace.com/
https://www.facebook.com/threedaysgrace
https://www.instagram.com/threedaysgraceofficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *