Accept – Blind Rage

abrOd comebacku tejto nemeckej legendy uplynul už nejaký ten rôčik a páni nám ponúkajú už tretí albumový počin. Tento čas bol ideálny na stabilizáciu a utŕženie zostavy a poprípade aj na to, aby si ľudia zvykli na nového frontmana.

Keďže spomínane comeback dielo z roku 2010 Blood of the Nations bolo neskutočne vydarené, tak podľa mňa kapela bude mať trochu smolu, keďže ostatné diela budú mnohí s ním porovnávať.

Priznám sa, že som nebol výnimkou a takisto prvý pocit po vypočutí klipu Stampede sa mi zdalo, že skladba ako taká je pomerne slabá v porovnaní z BotN. No podobne ako celá nahrávka sa mi na viaceré počutia dostala do uší.

Parta kolo Wolfa Hoffmanna tento krát vsadila skôr na pomalšie a strednotempové veci (aj keď je tu, aj pár speed metalov made in Accept – ako vyššie spomenutá singlovka), do ktorých keď sa započúvate spoznáte jednu z ďalších tvári kapely. V nich vyniknú hlavne zborové spevy, čoho dôkazom je hneď druhá Dying Breed alebo štvorka – Fall of the Empire.

A keď sa pridajú dobré gitary, dobrý text ako vo Wanna Be Free, tak nemôže to byť iné ako výborne. No, ale pochválil by som aj rýchlejšie veci ako 200 Years alebo záverečnú, s príznačným názvom – Final Journey. Tam budeme počuť výborné gitarové motívy a dokonca sólo bude mať neoklasický nádych (Wolf ako starý milovník klasiky sa nezaprie 🙂 )

No, čo mi chýba, tak to je niečo ako Beat the Bastars alebo Breaker a nejaké väčšie nasadenie ako pri vyššie zmienenom Blood of the Nations.

Na záver by som to zhodnotil tak, že máme tu výborný album, ktorý ukazuje trošičku inú tvár. No, do budúcnosti by nezaškodilo keby tej rýchlosti a nasadenia bolo o niečo viac.

Lineup:

  • Mark Tornillo – Spev
  • Wolf Hoffman – gitary
  • Herman Frank – gitary
  • Peter Baltes – basa
  • Stefan Schwarzmann – bicie

Tracklist:

  1. Stampede
  2. Dying Breed
  3. Dark Side of My Heart
  4. Fall of the Empire
  5. Trail of Tears
  6. Wanna Be Free
  7. 200 Years
  8. Bloodbath Mastermind
  9. From the Ashes We Rise
  10. The Curse
  11. Final Journey

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Web: http://www.acceptworldwide.com/
Facebook: https://www.facebook.com/accepttheband

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *