Highway Dream – Wonderful Race

hwdwndraob3. septembra t. r. sa nám opäť o slovo prihlásila nádejná rocková kapela z Apeninského polostrova – Taliani Highway Dream. Tento deň sa zrodila ich prvotina Wonderful race.

Táto formácia vznikla v roku 2008 a pochádza z Cremony a vynikajú napríklad tým, že mikrofón im obsluhuje šarmantná speváčka Isabella “Isa” Gorni. Sami seba charakterizujú:

,,Highway Dream je zoskupenie, ktorého hudba je tvrdá ako rock, pripomínajúca najlepšie americké rockové skladby 80-tych rokov, kombinovaná s fantasy a talianskym štýlom” (v originály: “Highway dream is a band of rockers, a band of dreamers… their music is hard as a rock, remembering the best songs of ’80s american rock, mixed with fantasy and Italian style!”)…

Ich štýl jasne poznať od úvodných vecí Unbeliveable, Don´t Let You Die alebo Higwhay Dream. Ten spočíva, v podmanivých riffoch, energických rytmoch (ktoré sa neboja v priebehu piesne aj pár krát zmeniť) a taktiež v osobe spomínanej „Isy“, ktorá ukazuje že okrem šarmu ma aj skutočný poklad v hrdle. S prehľadom zvláda rôzne polohy a nebojí sa vyšplhať ani do výšok.

„Isa“ a jej družina si dali záležať aj na pestrosti CD, o čom svedčí napríklad nasledujúca Many Reasons (gitary sú o niečo odlišné oproti ostatným), ale hlavne Fallin` Down.  V tejto piesni chceli poslucháčom ukázať, že sa neboja experimentovať, čo sa im vydarilo. Nájdeme tu pomerne originálne hudobné motívy a hlavne tá melódia v sóle nemá chybu. Do predposlednej  Some Stars… sa nebalí ani vkusne zapojiť akustiku, čoho výsledkom je pekná melodická skladba, ktorá by sa nestratila ani v playlistoch tzv. komerčných rádií.

Po nej sa s nami rozlúčia songom, ktorý zrejme hovorí o ich cieli – Born to be a Rockstar. Slušná vec, ktorá by kľudne mohla poslúžiť, aj ako otvárak koncertov.

Dielo Wonderful Race je ďalším z dôkazov kvality talianskej rockovej scény.

Dielo Wonderful Race je ďalším z dôkazov kvality talianskej rockovej scény. Milovníkov súčasnej rockovej scény určite potešia. Ja sa najviac teším na nasledovníka tejto fošne 🙂

Lineup:

  • Isabella “Isa” Gorni – Spev
  • Roberto “Roby” Zoppi – Gitary
  • Gabriele “Gheghe” Frosi – Basgitara
  • Massimo “Max” Agliardi – Bicie

Tracklist:

  1. Unbelievable
  2. Don’t Let You Die
  3. Highway Dream
  4. Many Reasons
  5. Let Me Be Your Breath
  6. Wonderful Race
  7. Like An Earthquake
  8. Falling Down
  9. Some Stars
  10. Born To Be A Rockstar

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Street Symphonies

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://www.highwaydream.it/website/
Facebook: https://www.facebook.com/highwaydream

Hodnotenie: 5

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *