Steve Foglia – Steve in Wonderland

steve foglia steve in coverKoncom tohto roku sa nás rozhodol opäť potešiť aj bubeník talianskej kapely Jennifer Scream’s, vydaním svojho druhého dlho pripravovaného sólo albumu, ktorým nás pozýva do svojho sveta – Steve in Wonderland.

Pracovať na ňom začal už v októbri 2012 a konečne v septembri tohto roku bol vydaný.

Hráči a hostia

Základnú zostavu, ktorá sa podieľala na nahrávaní (Johnny Idol – spev, Federico Mineva a Daniele Arieta – gitary, Maurizio Dedoni – basa, Edoardo Tavanti – klávesy) obohatili aj zaujímaví hostia, podobne ako tomu bolo pri jeho sólo Revenge (2011).

Nimi boli Blaze Bayely, pán, ktorý si hovorí Zantolo (ide o gitaristu francúzskej glam rockovej kapely Rakel Traxx). Ten si zahral sólo v skladbe Wrong Hole. A nakoniec treba spomenúť aj dve šarmantné vokalistky – Simonu “Seth” Borsellini a Francescu Foglia.

Hard rock

Hlas prvého z hostí započujete už v úvodnej Fight For Justice. Musím povedať, že ako mnoho ľudí, aj ja Blaza poznám hlavne z inej oblasti a bolo pre mňa príjemným prekvapením ho počuť aj v tejto polohe. Počuť, že je to pán spevák, ktorý okrem heavy metalu zvládne aj tradičnejší hard rock.

Hudobné schopnosti Stevovej družiny sa ale naplno prejavia až v dvojke – Few Days To The End. Tá je ako stvorená pre milovníkov príjemného old schol rocku s moderným zvukom. Okrem gitár a výborného spevu nechýbajú ani klávesy – podobne ako sme poznali u kapiel typu Deep Purple, Uriah Heep…

V nasledujúcej Numbers sa naplno predvedie spevák – Johny Idol. Skladba ako taká je niečo podobne ako predchádzajúca, ale to nemecké počítanie v refréne (Eins, Zwei, Drei) si mohli odpustiť. Ďalšia Wrong Hole, je taktiež celkom pohodová, no nechápem tomu jej jazzovému koncu.

Nasledovať bude rockovka Loves Gate a po nej príde na rad epická vec s ktorou vstúpime do Stevovho sveta – Walking in Wonderland v dĺžke niečo cez 8 minút. Začne ako balada, no neskôr sa zmení na slušnú hard rockovú jazdu. Chválim hlavne striedanie spevu Johnyho a jednej z vokalistiek, no vytkol by som ten efekt, ktorý je použitý v prvých minútach. Pôsobí dosť rušivým dojmom.

Piesňou na siedmom mieste zrejme chcel dať Steve poctu, jednému zo svojich vzorov. Ide o cover verziu jedného z hitov legendy Grand Funk Railroad – We’re an American Band (len tak na okraj poviem, nechápem, prečo sa objavila iba na niektorých verziách albumu). Rockovej histórii sa povenujeme aj po nej a to v podobe songu Club 27. Tu by som pochválil hlavne text, ktorý je tu podaný s tou správnou dávkou presvedčivosti.

Z posledných troch (Children’s Eyes, Enemy’s Collection, Eternal Last Day) sa treba zmieniť v prvom rade o Enemy’s Collection. Ta je pomerne temná a dosť sa odlišuje od zvyšného materiálu na CD. Záverečná Eternal Last Day zas zaujme tým, že Johny sa do toho fakt oprie a ukáže naplno silu svojho hlasu.

Zhrnuté a podčiarknuté

Toto CD je ďalšou nahrávkou, po ktorej môžete siahnuť ak hľadáte nejaký dobrý, neopočúvaný hard rockový materiál. Ja mu dávam presne 5 bodov.

Lineup:

  • Johnny Idol – spev
  • Federico Mineva – gitary
  • Daniele Arieta – gitary
  • Maurizio Dedoni – basa
  • Edoardo Tavanti – klávesy
  • Steve Folgia – bicie, perkusie

Hostia:

  • Blaze Bayley – spev Fight For Justice
  • Zantolo – sólo v Wrong Hole
  • Simona “Seth” Borsellini a Francescu Foglia – vokály v Enemy’s Collection” a “Walking In Wonderland

Tracklist:

  1. Fight For Justice
  2. Few Days To The End
  3. Numbers
  4. Wrong Hole
  5. Loves Gate
  6. Walking In Wonderland
  7. We’re An American Band
  8. Club 27
  9. Children’s Eyes
  10. Enemy’s Collection
  11. Eternal Last Day

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Samovydanie

Yotube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/pages/Steve-Foglia-Battero/162207623856262
https://www.instagram.com/stevefoglia/
https://open.spotify.com/artist/05NTuUuV7j3ansXpbKUPIG?si=wmsPv97wQ-ywXlJ4qWRUVQ
https://www.youtube.com/watch?v=ce-4SvgEXCg

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *