Rozhovor s Ferrym z Wastage zo dňa 11.2.2015

ferprofČoraz populárnejšia košická hardcore/thrash metalová kapela Wastage sa čoskoro vydá na rozsiahle turné No Way Out – Spring Tour. Okrem toho tento rok začnú pripravovať prvý plnohodnotný CD album. Bližšie info sa dozviete po prečítaní tohto rozhovoru s basákom Ferrym. 

Zdravím Ferry. S Wastage už čoskoro chystáte rozsiahle turné – No Way Out – Spring Tour. Bude sa konať za nejakým špeciálnym účelom? (napríklad pripomenutie chystaného veľkého albumu alebo niečo podobné)

Ferry Shark: Nekoná sa za žiadnym špeciálnym účelom, aj keď v polovičke tour by už mal byť hotový album. Uvidíme, ako pokročia práce v štúdiu a podľa toho sa zariadime. Hlavne si ideme zahrať, predstaviť našu hudbu. Dostaneme sa na miesta, kde sme ešte neboli a zahráme si na viacerých miestach, kde nás už ľudia poznajú.

Mohol by si povedať zopár miest, kde vás bude možné vidieť?

Ferry Shark: Tešíme sa veľmi do Krtíša, kde máme dosť silnú základňu. Veľmi sa tešíme na minitour s Obscure Spinx a Thy Deseas. Bude to úplne nová skúsenosť hrať s kapelami, ktoré počúvame doma. No a samozrejme sme plní očakávania, čo sa týka Rakúska a Nemecka.

Rakúska a Nemecka? Môžeš prezradiť nejaké bližšie podrobnosti? Kedy a ako sa vám to podarilo vybaviť?

Ferry Shark: Budeme hrať v Simbachu a na ďalší deň by to mala byt Viedeň… Dúfam, že všetko vyjde ako má a snáď naša hudba zaujme. Tak uvidíme….. 🙂

Sú miesta a termíny spomínané na plagáte už konečné? Alebo môže ešte niečo pribudnúť?

Ferry Shark: Miesta nie sú konečné, ešte asi niečo pribudne. Ak náhodou, tak budeme priebežne informovať.

Ďalej som si všimol, že tam máte aj Gothoom Festival. Je šanca, že vás uvidíme aj na niektorom z ďalších letných festivalov?

Ferry Shark: Na Gothoom sa veľmi tešíme. A keď môžem, využijem situáciu a rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí si našli čas a poslali nám hlas. Veľmi si to vážime. Ako to bude s väčšími letnými festivalmi sa uvidí, nezáleží to od nás… No na nejakých festivaloch menších, lokálnych sa určite objavíme.

wastageprof

 

Ako to vyzerá zatiaľ so spomínaným full albumom?

Ferry Shark: Album je v príprave. 22.2 odchádzame do štúdia, nahrávať budeme v CZ v Shark štúdiu. Nahrávali tu aj Tortharry. Tešíme sa na nový, lepší a profesionálnejší zvuk.

A dá sa už povedať aspoň približný termín, kedy bude vydaný?

Ferry Shark: Predbežný plán oficial krstu je 24.4., ale veľa záleží od štúdia, ako budú postupovať práce okolo mixu a masteringu. Všetko záleží od toho.

Otázka, ktorú často kladiem. Zatiaľ máte všetky skladby v angličtine. Možno si si všimol módu u nás alebo aj v Čechách – vracať sa k rodnému jazyku. Môže sa stať, že od vás budeme niekedy počuť aj niečo po slovensky?

Ferry Shark: Nechceme ísť podľa módy a neplánujeme slovenčinu. Myslím si, že slovenčina do takejto hudby nepatri…

Okrem iného sa vám podarilo získať slušné hodnotenie v nultom kole na súťaží Wacken Metal Battle Slovakia. Čím ste podľa teba najviac zaujali porotu?

Ferry Shark: Jedine hudbou, čím iným? 😉  To, že sme postúpili z prvého miesta je super a veľmi motivujúce pre nás do ďalších bojov.

Čo by pre teba osobne znamenalo prípadné hranie na Wackene?

Ferry Shark: Zážitok a snáď konečne aj to, že niekto z odborníkov si všimol naše úsilie.

Ty pôsobíš na scéne od 90tych rokov. Čim sa líši súčasná slovenská scéna od dôb, kedy si začínal?

Ferry Shark: V tých časoch bolo málo kapiel. Boli sme radi, že vôbec máme na čom hrať. V dnešnej dobe je to naopak. Niekedy mám pocit, že kvantita predstihuje kvalitu. Ale to je len môj subjektívny názor.

Ok, tak to už je záver. Ďakujem veľmi pekne za rozhovor a ako tradične poprosím o nejaký ten odkaz pre čitateľov webu Metalmania-Magazín.

Ferry Shark: Tradične by som chcel poďakovať čitateľom za podporu, či už podporujú nás alebo inú kapelu. Hlavné je, aby podporovali skupiny, hudbu. A chodili na koncerty 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ferry Shark

Youtube ukážka:

Linky:
Facebook: https://www.facebook.com/WastageSK
Bandzone: http://bandzone.cz/wastage

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *