Ničiteľ – Hnev panteónu

nctSkupina Ničiteľ vznikla na jar v roku 2012 v meste Spišská Nová Ves spočiatku ako bočný inštrumentálny projekt dvoch členov skupiny Qualludes. Doplnením spevu sa zo skupiny stalo aktívne pôsobiace deštrukčné trio, ktoré svoju hudbu charakterizuje ako primitive bass’n’drum core.

Debut s názvom Hnev panteónu (2014) obsahuje 8 krátkych, no nadmieru vydarených  skladieb. Sú dôkazom, že hudba môže byť zaujímavá aj napriek jednoduchému prevedeniu.

Začiatkom prvého songu s názvom „Aténa“ sa príjemná vybrnkávačka dokonale zvráti na apatický stav. Apatia sa  objavuje aj  v druhej skladbe, ktorá si hovorí „Gaia“. V nej cítiť, že Ničitelia nič nenechali na náhodu. I keď depresia pravdu povediac pretrváva počas celého albumu, nemožno hovoriť o žiadnej chorobe. „Ničitelia nie sú pre všetkých, ale ani pre každého“. Najviac ma za srdce chytila skladba ,,Conan”. V nej cítiť energiu a srdce celého albumu. Druhá namotávačka je Thór. Tam si bassgitara  a bicie rozumeli najviac. Pod kožu sa vám možno dostane aj kúsok agresie, ale po vypočutí celého albumu určite nebudete mať chuť niekoho zabiť. Počas lúskania albumu  si možno všimnete niekoľko výnimočných momentov. Pravé tie momenty robia kapelu zaujímavo zvláštnou. V jednoduchosti je krása Chalani spod Tatier sa na tomto albume vyhrali a zachovali si temnú stránku počas celého albumu. Kapela ma zatiaľ jeden klip na pesničku Gaia. Ten sa točil v chatovej oblasti blízko Spišskej Novej Vsi.

Svojou jednoduchosťou a nápaditosťou  je odrazom celej kapely, ktorá nič nesilí. Nech žije underground! 😉

Lineup:

  • Vlado – spev
  • Tomáš – basa
  • Martin – bicie

Tracklist:

  1. Aténa
  2. Gaia
  3. Conan
  4. Achilles
  5. Kronos
  6. Thór
  7. Héfaistos
  8. Kerberos

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Skaven Records

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://www.nicitel.sk/
Bandcamp: http://nicitel.bandcamp.com/releases

Hodnotenie: 4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *