Sinatras – Six Sexy Songs (EP)

sinsisoV úvode sa opäť musím k niečomu priznať, a to síce, že hudobné cory- metalcore, hardcore… nie sú práve mojou šálkou kávy. Toto tvrdenie je možno trochu pokrytecké, nakoľko kávu vôbec nepijem. Teraz však nechajme morálne dilemy mŕtvym filozofom a poďme sa venovať hudbe. Spomínal som hardcore, a to z dôvodu, že skupina Sinatras, ktorá vydala album Six Sexy Songs, sa zrodila z myšlienky Emanuela Zilia, člena metal/hardcore skupiny Strange corner. Môj ,,skepticizmus“ trochu upadol, keď som sa dozvedel, že sa inšpirovali skupinami Carcass, Entombed, Pantera… a hrajú death´n´roll. Poďme si to teda rozmeniť na drobné.

Obal albumu pôsobí ako by sa jednalo o nejakú gangsterovku-plno zbraní, dokonca aj v ženských rukách. Táto ,,téma“ mi však hneď vyfučala z hlavy pri počutí prvej skladby Contamination.

Vplyv viacerých žánrov je značný – osobne mi to príde ako metalovejší HC s mnohými prvkami iných odnoží a žánrov. Pieseň je patrične tvrdá, melodický spev sa prelína s tým ,,menej“ melodickým – ja by som to nazval skôr growlom, ale poznám ľudí, čo to v podobných záležitostiach bez váhania označia za scream. Frank is back je v poradí druhý kúsok, pre mňa jednoznačne najlepší – čo ma na svedomí aj gitarové sólo, ktorých až tak veľa na tomto CD nenájdeme. Hudobne to je podobné ako v predchadzajúcom prípade, ale táto vec mi jednoducho sadla o čosi viac.

Sunshine je jedna z tých rýchlejších, aj keď všetky songy sú vo svojej podstate veľmi obdobné. Riffy, riffy, riffy, sem tam doplnené niečím melodickejším, rýchle tempo bicích sa strieda s tým kľudnejším, klasická štruktúra songov. Malou nádejou na zmenu sú intrá skladieb W.A.F.S. a All or nothing, napokon však nič z toho nebude. Opäť to, čo bolo už aj predtým.

Nechcem povedať, že by všetky piesne boli rovnaké, alebo sa vykrádali, to nie. Skôr tu len chýba nejaká rôznorodosť, a chvíľami som mal z nich pekný mišung. Texty sú všetky v angličtine. Prvý je o ochrane prírody, ďalšie sú o hudbe, alebo osobnejšie. Ak niekomu vadia vulgarizmy, tak ho dopredu upozorňujem že ich tu pár nájde.

A ešte k spevu. Nemôžem si pomôcť, ale v niektorých pasážach mi Fla so svojim hlasom strašne pripomínal Coreyho Taylora. Ale to je asi len môj dojem, inak odspieval dosť dobre.

Suma sumárum se vším všudy to je 3.5/6

Lineup:

  • Fla Sinatra – spev
  • Lele Sinatra- gitary
  • Minkio Sinatra – gitary
  • Lispio Sinatra – basa
  • Jenny B. Sinatra – bicie

Tracklist:

  1. Contamination
  2. Frank is back
  3. Sunshine
  4. The Game
  5. W.A.F.S.
  6. All or nothing

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://www.sinatras-band.com/
Facebook: https://www.facebook.com/sinatrasband

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *