Daniel Krob – Rock Koně

Daniel Krob Rock coverAko ste sa mohli dočítať v nedávno uverejnenom rozhovore, známy český muzikant Daniel Krob so svojou kapelou nedávno vydal už tretí album. Tentokrát to boli výlučne jeho vlastné skladby v rock/metalovom kabáte. Niektoré z nich ste mali možnosť počuť aj na predošlom EP Šachmat (Jakej Byl Den),  na tomto počine však znejú odlišne. Pozrime sa podrobnejšie na jeho obsah.

Od svojich bývalých pôsobísk (Arakain a hlavne Kreyson) a aj predošlého  akustického  projektu Magická kytara je Dan známy svojím melodickým cítením. Nie je tomu ináč ani na tomto albáči. Dôkazom je hneď začiatok v podobe rovnomennej inštrumentálky a nasledujúce veci Zpoveď, Vlasy sú dôkazom, že tento gitarista okrem melódii dokáže priniesť aj zaujímavé gitarové riffy.

Nebude chýbať ani pekná balada – Svátek a po piesňach Osamělý vlk (s tématikou česko-slovenských pilotov vo Veľkej Británii počas II. svetovej vojny) a Citovrah (energickej riffovačke) bude nasledovať Jakej byl den. Daniel to v rozhovore označil citujem za ,,lehkú festivalovú halekačku“ ale ja som si ju obľúbil. Je to taký správny chytľavý rock/metalový hit, ktorý určite zaujme nie len pri festivaloch.

Potom tu ešte budeme mať ťažkotonažnu gitarovú vec Vzpoura, ďalej Hamty a ako akési outro poslúži Spanilá jízda, pochádzajúca z akustického projektu Magická kytara. Inač zastavil by som sa pri tej Hamty. Možno nebudete veriť ale vznikla ešte počas rockovej éry formácie Fata Morgana (tá sa teraz prezentuje black metalom). Po hudobnej stránke jej nie je čo vytknúť, no refrénu som na chuť neprišiel (Hamty hamty hamty, ať mám víc než tamty). V jej závere sa predvedie bubeník Jiří Melena svojím sólom.

Parta okolo Daniela Kroba priniesla českému (aj moravskému a sliezskemu –aby som nikoho neurazil 🙂 ) a taktiež slovenskému publiku vysoko nadpriemernú rockovú platňu. Pevne verím, že ich tvorivá sila neopustí a ďalšia nahrávka (už s novým spevákom a klávesakom) bude minimálne na podobnej úrovni.

P.S: . Ak ste milovníkmi old school, poteší vás aj jeho zvukový kabát – keďže bolo nahrávane v angalógovom štúdiu Blue Velvet.

Lineup:

  • Daniel Krob – spev, gitary
  • Stanislav Jokiel – basa, zbory
  • Jiří Melena – bicie, zbory

Hostia:

  • Lukáš Varaja – basgitara
  • Pavel Kyklop Vohnout – zbory

Tracklist:

  1. Rock koně
  2. Zpověď
  3. Vlasy
  4. Svátek
  5. Osamělý vlk
  6. Citovrah
  7. Jakej byl den
  8. Vzpoura
  9. Hamty
  10. Spanilá jízda

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Kreyson s.r.o.

Skladby z tohto CD si môžte vypočuť na bandzone linku

Linky:
https://www.facebook.com/kytaristadanielkrob/
http://bandzone.cz/danielkrob/

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *