John Dallas – Wild Life

John Dallas Wild coverPo dlhšom čase si opäť predstavíme počin z Apeninského polostrova – debutový album umelca, ktorý si hovorí John Dallas – Wild Life.

Tento človek (občianskym menom Luca Stanzani) pochádza z talianskej Bolgone a od 15. rokov je jeho vášňou tradičný hard rock (Queen, AC/DC, Guns ´N Roses). Spočiatku jamoval s rôznymi hudobníkmi na tamojšej undeground scéne.

Zlom nastáva v roku 1988, keď sa dá dokopy s gitaristom Fredericom Albertazzim. Odvtedy sa začína orientovať na tzv. americkú rockovú scénu. Kapela zmení pár krát názov (Presidio, Red Burn), natočí niekoľko demáčov. Po menších problémoch sa John s nimi rozlúči a tento rok uzrie svetlo sveta jeho debut – Wild Life. Poďme k jeho obsahu.

Hneď prvá skladba Under Control je dôkazom, že Johnova tvorba nie je len o hard rocku, ale aj o umení okoreniť tento žáner o indie rockové prvky. Výsledok stojí za to.

Dvojka Heaven Is je o niečo viac hard rocková – priam ukážkový príklad, ako by mali znieť tento žáner v dnešnej dobe. Nechýba jej energia, výborné gitarové motívy, melódia a hlavne chytľavý refrén (Heaven seems so faraway, heaven is in my arms around you).

Tretia Falling nám ukáže ako vyzerá, keď sa ,,Johnovci“ oprú do gitár a prinesú nám hutné riffy, a  opäť to okorenia  aj indie rockom. Tohto receptu sa budú držať do konca CD.

Jemné vybočenie bude pri sedmičke – baladickej Freedom. Treba ešte spomenúť trojicu Wild Life, Psycho Game a Love´s Fake. V nich zas spoznáte ako znie Johnov hlas vo vyšších polohách (v ostatných sa drží skôr stredných tónov).

Wild Life opäť potvrdzuje kvalitu talianskej rock/metalovej scény. Ak sa obzeráte po niečom originálnom, môžte siahnuť po tomto CD 🙂

Poznámka: Mená ľudí, ktorí obsluhovali nástroje ako gitary, basu, bicie sú utajené.

Lineup:

  • John Dallas – spev
  • Gitary, Basgitara, Bicie – utajení hostia

Tracklist:

  1. Under Control
  2. Heaven Is
  3. Falling
  4. Wild Life
  5. Dreamin’ On
  6. Electric
  7. Freedom
  8. Psycho Game
  9. Love’s Fake

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Street Symphonies Records/Andromeda Dischi

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/John-Dallas-1712090355681829/
https://www.instagram.com/johndallas_official/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *