Fleshless – Devoured Beyond Recognition

flsdbrobDámy a páni, ľud metalový! Metalmania-Magazín patrí medzi najviac tolerantné weby a tak prináša recenzie pre rôzne skupiny ľudí. A keďže nás čaká romantická partička Fleshless, majú sa na čo tešiť hlavne vegetariáni. Obal navrhnutý Jirkom Lhotom síce moc vegetariánsky nepôsobí, avšak nemôžme sa nechať odradiť. Jednoducho podobný image patrí k death metalu.

Začiatok obstará mierne strašidelné intro, ktoré plní úlohu chodníčka. Chodníčka v temnom lese, ktorý nás vedie stále ďalej do tmy, až sa na nás vyrútia mŕtvi, čo nezomierajú. Presne tak, Dead Never Dies je prvou regulárnou skladbou CD. Pekný technický riff, blasty, growl a trochu kvikotu. Ku koncu spestrenie sólom.  Ani sa nestihneme nazdať a už sa rúti Epitome Of Malefice.

V určitých pasážach možno trochu poľaví, ale len preto, aby nás o chvíľu opäť dostalo do kolien. Pokračujeme v nastolenom režime, z každej strany sa na nás valia riffy, blasty, brutalita, smrť – jednoducho spúšť. Dočkáme sa aj spestrenia melodickejšími pasážami, je ich síce pomenej, ale predsa. Noise Pt 4  pokračuje v hororovej tematike z úvodu. Do 20 sekúnd sa mu skutočne podarilo napchať všetko potrebné na to, aby sme mali pocit, že sme sa ocitli na mieste obete čeliacej zoči – voči netvorovi. Určite veľmi príjemné spestrenie. Toho sa dočkáme aj v nasledujúcej Spirit Deformed. V jej strede možnosť počuť takmer až idylickú vybrnkávačku. Pred ňou aj za ňou samozrejme čistokrvný death 🙂 Ďalšou piesňou, ktorú by som osobitne vypichol je Mind Eclipse, ktorá nesie poradové číslo 10. Dôvodom je to, že je najmelodickejším výtvorom albumu. A nakoniec Outro, tentokrát optimistickejšie ako úvod, a vôbec všetko ostatné.

Na Devoured Beyond Redemption nájdeme dovedna 11 regulárnych songov plus úvod a záver. Fanúšikovia tvrdého death metalu si prídu na svoje v každom z nich. Bez ohľadu na to, čo dokáže najviac pohladiť ich mŕtve duše. Inštrumentálna stránka je na vysokej úrovni a ťažko jej niečo vytknúť. Okrem ,,brutality“, ako som spomínal sa dočkáme aj melodickejších pasáži – tie sú akousi protiváhou. Výhrady by som však mal k tomu, že sa mi piesne často krát zlievali dokopy, v mnohých prípadoch boli ťažko rozlíšiteľné. Najlepšie to bolo vidno pri počúvaní na mobile, kde som mal nastavené náhodné prehrávanie skladieb. Viac krát som mal pocit, že sa jednoducho opakujú tie isté dookola. To by však bola jediná výhrada.

Názvy piesní napovedia o textoch a je jasné, že sa nebudú týkať princezien a jednorožcov. Jednoducho death, čo viac dodať 🙂

Lineup:

  • Vladimír Prokoš – spev
  • Michal Filipi – Gitary
  • Luděk Huzán – gitary
  • Vitys – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Dead Never Dies
  3. Epitome of Malefice
  4. Mankind Fall
  5. Descend into the Depths
  6. Deviant Sanctity
  7. Noise Pt.4
  8. Spirit Deformed
  9. Human Insect
  10. Mind Eclipse
  11. Divine Ruination
  12. Devoured Beyond Recognition
  13. Outro

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Metal Age Productions

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.fleshless.xf.cz/
https://www.facebook.com/fleshlessofficia
http://bandzone.cz/fleshless

Hodnotenie: 4.5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *