Mob Rules – Tales From Beyond

Mob Rules Tales From coverMôže sa zdať, že Nemecko je pre power metal zemou zasľúbenou, keďže dalo svetu velikánov ako Helloween, Gamma Ray, Blind Guardian a podobne. No stále sa medzi nemeckými formáciami nájdu aj také, ktoré napriek svojej kvalite poslucháčskej obci nie sú veľmi známe.

Medzi ne patria aj Mob Rulles. Na scéne pôsobia už od roku 1994 a niektorí ste o nich možno čítali v českom Sparku. Tales From Beyond je ich ôsmi album.

Čo sa týka hudobného obsahu, tak podobne ako na iných počinoch aj tu stavajú Mob Rules na ľahko progresívnom, ale originálnom power metale, čiže žiadny klon Helloweenu alebo iných kapiel.

Z členov (skúsených muzikantov) formácie najviac vyniká spevák Klaus Dirks, svojím pomerne originálnym prejavom. Jeho kvality najlepšie spoznáte už v úvodnej – Dykemaster’s Tale.  Okrem jeho spevu budete počuť v jednotlivých songoch aj doprovodné vokály. Samotné piesne vynikajú hlavne chytľavými refrénmi (Signs, Healer) a dramatickými prvkami.

Jedným so zvykov tejto formácie sú dlhé epické skladby na ich albumoch. Podobnú nájdeme aj tu. Na konci CD sa nachádza A Tale From Beyond, rozdelená na tri diely. Musím povedať, že sa celkom podarila či už po melodickej, ale aj rytmickej stránke (čo u MR nie je pravidlom). Navyše má aj zaujímavú atmosféru.

Záverečný verdikt: Formácii Mob Rules sa opäť podarila skvelá nahrávka. Snáď pomôže získať širšiu poslucháčsku základňu. Určite majú nato.

Lineup:

  • Klaus Dirks – spev
  • Matthias Mineur – gitary
  • Sven Lüdke – gitary
  • Markus Brinkmann – basgitara
  • Jan Christian Halfbrodt – klávesy
  • Nikolas Fritz – bicie

Hostia:

  • Corvin Bahn – klávesy (skladba 5)

Tracklist:

  1. Dykemaster’s Tale
  2. Somerled
  3. Signs
  4. On the Edge
  5. My Kingdom Come
  6. The Healer
  7. Dust of Vengeance
  8. A Tale from Beyond (Part 1: Through the Eye of the Storm)
  9. A Tale from Beyond (Part 2: A Mirror Inside)
  10. A Tale from Beyond (Part 3: Science Save Me!)
  11. Outer Space

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.mobrules.de/
https://www.facebook.com/mobrulesband
https://www.youtube.com/user/mobrulesband

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *