Ballsqueezer – Beer in Botswana

Ballsqueezer Beer in coverAk máte radi domácu rockovú scénu, možno ste sa už stretli s menom Ballsqueezer (napr. aj na webe Metalmania-Magazín 🙂 ). Ak nie pripomínam, že pochádzajú z hlavného mesta a aj keď koncertujú málo, čo sa týka vydávania albumov sú mimoriadne aktívni – až hyperaktívni. Veď minulý rok vydali dokonca tri albáče a aj tento rok im vyšla novinka. My si ale týmto článkom pripomenieme ich počin Beer in Botstvana z roku 2014.

Tak, ako na platniach z roku 2015 a na debute (obe si rozoberieme neskôr) aj tu nám ,,chlapci z Bratislavy“  prinášajú svoj chytľavý rockandroll s občasnými presahmi do metalu (Meet the Death). Čiže pomerne jednoduché skladby podporené ostrým vokálom speváka Daddyho. Menšou nevýhodou sú automatické bicie, ktoré kapela použila na všetkých albumoch. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ich hudba je úplne rovnaká od debutu Don´t Let Her Squeeze Your Balls, až po tohtoročný Unstoppable.

Ale pri bližšom posluchu si nejaké tie rozdiely predsa len všimnete. Hudba na Beer in Botswana sa oproti minuloročným CD líši hlavne lepšími gitarovými riffmi (I´ve had enaugh Motorhead) a kvalitnejšími melodickými nápadmi, čo by som chcel najviac oceniť (Keep Your Held High, Castaway, Until The Last Church Burns).

Preto radím Beer in Botstvana medzi tie lepšie počiny od Ballsqueezer. Som zvedavý na ich posledné dva vydané albumy. Určite osloví aj vás.

Lineup:

  • DADDY – spev
  • MIKEY – gitary
  • DRAKO – basgitara
  • PETE – bicie (člen kapely, ale na albume nehral)

Tracklist:

  1. Live My Life Again
  2. Castaway
  3. I´ve Had Enough
  4. Motorhead
  5. Meet The Death
  6. Until The Last Church Burns
  7. Beer In Botswana
  8. Keep Your Held High

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ballsqueezer.net/
https://www.facebook.com/Ballsqueezernet-482922295082690/
http://bandzone.cz/ballsqueezer

Hodnotenie: 5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *