Coldblooded Fish – With the Fishes (EP)

Coldblooded Fish With the coverVydavateľstvo Support Underground produkuje ostošesť. Pod svoje krídla zobrali aj pražskú thrasherskú svorku Coldblooded Fish, ktorá tento rok vyprodukovala svoje prvé EP s piatimi skladbami, s názvom With the Fishes.

Ako nám Bandzone prezradil, daná banda vznikla na troskách kapely Snow Landslide, s gitaristom Jamesom Sawyerom na čele. Začiatkom januára 2015 uskutočňujú svoj prvý koncert a stávajú sa plnohodnotnou kapelou s konečne kompletnou zostavou, ktorú tvorí už spomínaný gitarista James Sawyer, bicman Honza Šole, gitarista a doprevádzajúci spevák Kryštof Eichler, spevák Fischröder, a basgitarista Mrdoch.

Úvodná vec Underground Is Rising, má skvelý názov a ako je u mňa zvykom, vždy moju pozornosť upútajú ako prvé bicie, ktoré udržujú rýchlosť celej skladby. Základný riff nie je zlý, chýba mi tam trochu viac tvorivosti, ale na začínajúcu formáciu si počínajú už od začiatku relatívne dobre.

Horšie je, keď príde na scénu hlas. Na prvé počutie mi do hudby absolútne nezapasoval, no po niekoľkých razoch som mu zrejme „prišla na chuť“. Dokonca by som ho prirovnala ku Gerremu z nemeckých Tankard.

Druhá vec Fishing Machine mi už nepríde natoľko zaujímavá, nakoľko mi chýbajú pestrejšie vyhrávky. Na konci skladby ma však milo prekvapí skvelá niekoľkosekundová gitarová vyhrávka, čo počiatočný odstup od skladby rapídne zníži.

Thrash & Beer, typická skladba pre tento žáner, čím takpovediac splnili moje prianie a zároveň sa mi tu naskytuje ďalšia podobnosť s už spomínanými Tankard. Text ma rovnako ako v Underground Is Rising hneď oslovil, ale s muzikou je to trošku horšie, keďže sa v tom pomaly strácam a ťažko rozlišujem jednotlivé songy.

V piesni Time To Go To Sleep With The Fishes, to konečne začína pripomínať plnohodnotný thrash, aj keď sa skladba umiestnila až na treťom mieste v hranosti na ich Bandzone stránke.

Fischröder konečne ukazuje, čo všetko jeho hlasivky dokážu. Jednoznačne najlepšia skladba albumu. Pokojný začiatok St. Valentine’s Day massacre, po zhruba polminúte vystrieda rýchlosť a energia, ktorej je táto kapela naozaj plná.

Ak by som to mala zhrnúť, Coldblooded Fish majú veľký potenciál, vedia čo chcú, sú energický, výborný predpoklad sa ďalej rozvíjať. K mínusom by som pridala už spomínanú chýbajúcu tvorivosť, no na začínajúcu kapelu je očakávané, že ešte len hľadajú inšpiráciu a samých seba. Dávam 4/6 a neviem sa dočkať plnohodnotného albumu.

Lineup:

  • Fischröder – spev
  • James Sawyer – gitara
  • Kryštof Eicher – gitara, doprovodný spev
  • Mrdoch – basgitara
  • Honza Šole – bicie

Tracklist:

  1. Underground is rising
  2. Fishing Machine
  3. Thrash & Beer
  4. Time to go to sleep with the Fishes
  5. St. Valentine’s Day Massacre

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/coldbloodedfish
http://bandzone.cz/coldbloodedfish
https://soundcloud.com/coldblooded-fish

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *