Rock pod Kameňom 2016 si nevedeli vynachváliť všetci tohtoroční headlineri

Užili si ho fanúšikovia aj kapely

Neopakovateľný festival Rock pod Kameňom ukončil svoj už 14. ročník vo výbornej nálade a ani tentoraz nesklamal! Slnečné počasie, fantastická atmosféra a zmes všetkých rockových štýlov! Tri dni v rekreačnej oblasti Sninských rybníkov si prišli užiť všetky generácie, ktoré sa zabavili pri koncertoch kapiel Kabát, Within Temptation, Dirkschneider, Phantom 2 – Lessmann/Voss, Rage, Primal Fear, Doro, či Wanastowi Vjecy, Peter Nagy alebo Aleš Brichta.

Štvrtkový večer odpálili kapely Wanastowi Vjecy, Within Temptation a Kabát. Speváčka Sharon den Adel vyrazila dych svojim pôvabom na vizuálne nabitom pódiu. Zaspievala aj hity „Paradise (What About Us?)“ a „And We Run“ v sprievode klipových nahrávok Tarji a Xzibita na LED obrazovkách. Nezaostávali ani Dereš a Dymytry s ozaj kvalitným bubeníckym sólom Mildora.

„Na Slovensku máte veľmi príjemných fanúšikov, radi sa k vám opäť čoskoro vrátime.“ odkázala svojim priaznivcom Sharon den AdelWithin Temptation.

Within Temptation

Uplynulú nedeľu sa skončil 14. ročník festivalu Rock pod Kameňom, ktorý počas troch dní navštívilo oveľa viac fanúšikov ako predchádzajúci rok. Marián Križánek, hlavný organizátor podujatia: „Booking medzinárodných hviezd je pre nás posledné roky výzvou, ale zároveň sa snažíme pripraviť a skvalitňovať festivalový servis pre návštevníkov. Výnimočnosť tohtoročného festivalu ocenili nielen návštevníci, skvelú spätnú väzbu máme aj od kapiel. Ak sú šťastní fanúšikovia, sme šťastní aj my! Veľmi by sme sa chceli poďakovať všetkým za to, že na festival prišli!“

Návštevníkov čakal piatok plný nadupaného rocku, tentokrát v podaní nie len českých, ale aj slovenských hviezd. Po Within Temptation a Kabáte bol ďalším veľkým ťahákom festivalu Udo Dirkschneider s hitmi kapely Accept, ktorý bez slov valcoval publikum skladbou za skladbou. Doplnili ho Peter Nagy, Aleš Brichta či divoké partie BijouterrierKonflikt.

Dirkschneider

Okrem hitov Aj tak sme stále frajeri, Láska je tu s nami a mnohých iných odznela aj Mandarínka Darinka, vtedy rockeri ukázali, že sa vedia zabaviť i zaspomínať. Po veľkej ďakovačke organizátorom festivalu, prišlo aj vyznanie Petra Nagya jeho fanúšikom: „Úžasne publikum, rockový festival ako má byť. S kapelou sme dali do toho všetko, spieval som s virózou v krku, ale snáď to nebolo poznať. Rockový festival Rock pod Kameňom boli ste skvelí, nádherní a letne odviazaní.“

Festival zaklincovali v sobotnom programe komorne ladení Phantom 2 – Lessmann/Voss. Dav sa znova odviazal pri nemeckých bombardéroch RagePrimal Fear, ktorým nerobilo problém rozhýbať Sninu v sile ich gitár a bicí. Nežnosť dámy a silu pravej rockovej, metalovej kráľovny predstavila premiérovo na slovenských festivalových doskách bohyňa Doro Pesch.

„Ďakujeme za úžasnú atmosféru, nevedela som po koncerte odísť z pódia. Ľudia neprestávali tlieskať… Festival Rock pod Kameňom boli ste skvelí, neviem sa dočkať ďalšieho koncertu,“ netajila nadšenie metalová kráľovná Doro.

Z úst moderátora padla aj menšia pikoška z pripravovaného budúcoročného festivalu Rock pod Kameňom. Jedným z headlinerov by mohli byť aj legendárni SCORPIONS.

Aj keď ešte doznievajú pocity a atmosféra tohtoročného Rock pod Kameňom, na ktorom vystúpili hviezdy ako Kabát, Within Temptation, Dirkschneider, Phantom 2 – Lessmann/Voss, Rage, Primal Fear, Doro, či Wanastowi Vjecy, Peter Nagy alebo Aleš Brichta, fanúšikovia sa môžu tešiť už na ten budúcoročný – jubilejný 15. ročník festivalu Rock pod Kameňom sa uskutoční od 3. do 5. augusta 2017.

Zdroj: Pavol Dráb, PR manažér festivalu

Foto: archív Rock pod Kameňom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *