TarverP – Angel of Light

TarverP Angel coverNa slovenskej power/speed/melody metalovej scéne bol tento rok z hľadiska nových albumov dosť chudobný. Výnimkou bolo iba nové EP Presage košických Ravenclaw a debut Angel of Light Rožňavčanov, s tak trochu zvláštnym názvom TarverP (vznikol obratením pôvodného názvu – Prevrat).

Kto čítal septembrový rozhovor s frontmanom Markom (známym aj z Renaissense), resp. kto ich bližšie sleduje dlhší čas vie, že fungujú od roku 2008. Debut však po ,,veľmi ťažkom pôrode“ uzrel svetlo sveta až tento rok.

V úvode treba pochváliť jeho fyzický vzhľad. Vydaný bol ako digipack ozdobený veľmi pekným grafickým motívom, autorka Alexandra Power si dala fakt záležať. Taktiež chválim hudobný obsah a aj zvukový kabát (možno by sa dalo aj lepšie, ale na slovenské pomery je to ok).

,,Tarverpom“ sa podarilo zhromaždiť zaujímavý  hudobný materiál, ktorý Vás nebude nudiť, aj keď celé CD trvá viac než hodinu. Piesne síce pochádzajú z rôznych časových období kapely, no pekne do seba zapadajú.

Nesú sa väčšinou v stredne rýchlych tempách a po Markovom speve (spieva väčšinou v stredných polohách, no nebojí sa ani výšok) sú asi najvýraznejším prvkom klávesy (doplnené nápaditými gitarami a kvalitnou rytmikou).  Vďaka ním má celé CD zaujímavú atmosféru.

Drobná pripomienka by bola hádam len k Markovej flaute. Mohla dostať viac priestoru, v záplave ostatných nástrojov sa trochu stráca. Ale, to je len detail.

Záverečný verdikt: Angel of Light jednoznačne patrí do pomyselnej topky slovenského power metalu. Určite poteší každého priaznivca tohto žánru (ale nie len tých 🙂 ). Moje hodnotenie bude pomerne vysoké.

Lineup

  • Marko Hundža, spev, gitary, flauta
  • Jakub Ferenc – gitary, vokály
  • Dávid Šmihula – basa, vokály
  • Jakub Potempa – klávesy, vokály
  • Jerry Ulbrik – bicie, vokály

Hostia:

  • Andrea Kirschová – vokál (7,15)

Tracklist:

  1. From Behind the Olden Mirror
  2. Heart & Sword
  3. Truth & Lie
  4. Twins
  5. First Time
  6. Ride Thru Hell
  7. Pagan Ritual
  8. Epitaph
  9. Long Way Home
  10. Learning to Fly
  11. Bring Me Back My Innocence
  12. Lead Me to Nowhere
  13. Sunwind
  14. Desperate Flight of Freedom
  15. Angels of Light

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/tarverp/?fref=ts
http://bandzone.cz/tarverp

Hodnotenie: 5,5/6

One thought on “TarverP – Angel of Light”

  1. P.S: TarverP budete môcť počuť a vidieť 8. novembra na akcii Call for Eternity v Košiciach, kde vystúpia aj Within Silence, a hlavnou hviezdou budú melodici z USA – Theocracy. Určite neváhajte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *