Black Light – Name of the One

Black Light Name coverKošické metalové podhubie bolo vždy veľmi silné a kvalitné, tento výrok mi určite potvrdí každý znalec domácej metalovej muziky. Kvantum kapiel svoju púť, žiaľ, ukončilo.

Našťastie, vždy sa našli nadšení pokračovatelia, ktorí šírili a šíria dobré meno KE scény. Nuž a mladíci Black Light sú jednými z nich.

Prvý full album

Mladá formácia, ktorá začala šíriť metal medzi ľudí len pred dvoma rokmi, sa nám momentálne predstavuje debutom vydaným pod krídlami rozrastajúceho sa vydavateľstva Support Underground.

K tomuto kroku im gratulujem. SupUg sa veľmi činí na poli propagácie svojich zoskupení, maká na plné obrátky. CD “Name of the One” je zabalené v klasickom plastovom (jewel case) obale, ladenom do modra.

Úvodná maľba vyzerá veľmi efektne, vnútro obsahuje foto kapely, texty a info o albume. Škoda, že kapela nemá svoje logo – nápis Black Light je len font, nie vykreslené logo. Ja osobne by som v tomto uvítal väčšiu originalitu. Dôležitejšia ako grafika je ale hudba samotná.

Zvuk

Albáč obsahuje 8 skladieb v celkovej dĺžke vyše 26 minút, z toho 1 inštrumentálku. Prvé, čo ma prekvapilo po spustení albumu, bol zvuk. Pripadá mi, akoby chalani nahrávali album tak pred 20 rokmi, zvuk je ozaj “starý” a treba si naň zvyknúť.

Nečakajte hradby gitár a natrigrované bicie, toto je proste archaizmus. Mne to vyhovuje, dnešný trend je však naozaj inde. Hudba samotná valí ako parádne rozbehnutý buldozér, drtí pred sebou všetko hlava- nehlava.

Thrash/death metal

Prevláda thrash metal, s častými výpadmi do deathu, občas sa v muzike objaví aj hevík. Z nahrávky srší parádna energia, chlapi hrajú s nadšením a to sa počíta. Občas mi ale príde, že niektoré pasáže sú “len aby boli”, nemastné – neslané. Našťastie ich nie je veľa a nepôsobia rušivým dojmom.

Na druhej strane treba pochváliť množstvo riffov, ktoré sú naozaj hutné, dobré a držia pokope. Pochvalu si zaslúžia aj občasné vyhrávky a sóla. Spev je v rámci štýlu OK, i keď dosť jednotvárny. Vedel by som si predstaviť občasný škrek či zborové vokály.

Verdikt

Na to, že ide o debut mladých chalanov, som s nahrávkou spokojný. Dýcha z nej stará muzika a atmosféra a to ja môžem.

Lineup:

  • Maťo “Wevo” Tomáš – spev, rytmická gitara
  • Matúš Mlích – sólo gitara
  • Tomáš “Kili” Kilian – basa
  • Marek Železník – bicie

Hostia:

  • Lucia Benková – čelo
  • Anna Kötelesová – husle

Tracklist:

  1. Muselmanner
  2. Locked
  3. Name of the One
  4. Breeze (18:49)
  5. Rain
  6. Indecisive Face
  7. Under Cage
  8. When?

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Support Undeground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/kapelablacklight/
http://bandzone.cz/blacklightke

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *