InnerSphere – EP (EP)

innersphere ep coverPlzeňský InnerSphere boli až do doby, kým som nedržal ich debutové EP, pre mňa veľkou neznámou. A hneď na úvod musím priznať, že ich veľmi rád spoznávam. Poďme ale pekne po poriadku.

Debutové EP vydáva kapela po roku fungovania na lisovanom CD, okrem samotného albumu v promo obálke posiela aj foto kapely a základné informácie na sprievodnom liste.

Skvelá práca, je vidieť, že chalani propagáciu berú naozaj poctivo. CD je balené v plastovom (jewel case) obale s jednoduchým, ale účelne spraveným bookletom, v ktorom nechýbajú fotky členov kapely, texty, info o nahrávke.

Jednoduchá grafika, najmä spodnej strany obalu verím, že na debutovom albume bude spravená nápaditejšie.

Muzika

Hudba samotná pre mňa osobne naozaj nemá chybu !!! Tak kompaktný a výborne premyslený materiál v tvrdo metalovej hudbe som veru dosť dlho nepočul. Album otvára akustické intro s príjemným motívom, ktoré prejde do skladby Thread.

V nej nám kapela ukáže, čoho všetkého je schopná. Svižné tempo, melodické harmónie, (death) metalový základ, dva výborné spevy. Jeden hrubší, skvele zrozumiteľný, druhý viac do škreku, takisto perfektne zrozumiteľný.

Melodika

Celková stavba riffov sa nesie v melodických vodách, sóla veľmi dobre podporujú melodický základ. Neženú sa zbytočne opreteky s notami, ale naozaj podporujú rytmickú gitaru a harmóniu skladieb.

Do pozornosti dávam hru basáka Davida, ktorý používa bezpražec a hrá melodické linky. Veľmi príjemný je úvod štvorky “InnerSphere”, kde krásne sekunduje akustickej gitare. Celkovo majú akustické pasáže pomerne dosť priestoru v skladbách, a tým ich výborne oživujú.

Záver patrí svižnej death metalovke “Distant Space”, ktorá parádnym sólom ukončí toto vyše 17- minútové EP. Ja si ho púšťam znovu a znovu.

Celkové zhodnotenie

Jemná, nevtieravá atmosféra, ktorá sa plazí celou nahrávkou, je návyková. Zakaždým nachádzam nové momenty, detaily, ktoré oživujú hudbu. Zvukovo albumu nemám čo vytknúť. Aj po tejto stránke ide o profesionálne odvedenú prácu.

InnerSphere u mňa svojím debutom zabodovali na plnej čiare, dávam plný počet bodov.

Lineup:

  • Tomáš Sršeň – gitary, spev
  • Míra Litomerický – gitary, spev
  • David Hradílek – basa
  • Tomáš Lebenhart – bicie

Tracklist:

  1. Prologue (instrumental)
  2. Thread
  3. Creation
  4. Inner Sphere
  5. Distant Space

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/innerspheremetal
http://bandzone.cz/_92286
https://soundcloud.com/user-678789858
https://www.youtube.com/channel/UCcJX5AO3pQMeBJ-gVgBw_xg/featured

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *