Bloody Obsession – Steel Messengers Of War

Zabijácky, priamočiary náhul si pre nás pripravili Moraváci Bloody Obsession na aktuálnej novinke “Steel Messengers Of War”. Na coveri CD zobrazený tank (žeby T-34 ?) teda plne korešponduje s názvom albumu. Vojnovo ladený buklet s textami (pár sa ich zaoberá vojnovou tematikou) a fotom jednotlivých členov kapely je príjemne spracovaný, nechýba mi v ňom nič podstatné. Spodná strana obalu stroho čierna s názvami skladieb by si pýtala oživenie. OK, poďme k muzike samotnej.

Album otvára vyše dve minúty trvajúce intro, ktoré síce korešponduje s tematikou albumu, mne však príde zbytočne dlhé. Toto je ale skôr konštatovanie než výčitka. Po ňom sa na nás vyvalí ozaj masaker. Brutálny death metal starej školy, jednoduchá stavba skladieb, zapamätateľné riffy.

Bicie sypú väčšinou klepačky a speedpolky, ale dočkáme sa, samozrejme, aj voľnejších pasáží, aby po nich opäť nastala apokalypsa. V takomto duchu sa nesú prvé štyri skladby. Nájde sa v nich dostatok dobrých momentov a chytľavých riffov, takže už po pár vypočutiach sa v nahrávke dobre orientujem. Piata skladba prináša pomalší, kľudnejší úvod. Pôsobí na mňa menej agresívne. Takisto šestka a sedmička sú o poznanie pokojnejšie veci, melodickejšie, s vyhrávkami. Veľmi sa mi páči záver poslednej skladby, kde sólová gitara hrá jednoduchý, ale melodicky podmanivý motív, a tým celý album ukončuje. Osobne sa mi naozaj album najviac páči práve od spomínaného zvoľnenia s piatou skladbou. Tým rozhodne nechcem nijako dehonestovať prvé štyri veci. Len môj dojem je taký, ako som napísal vyššie. Zvukovo nahrávka hrá príjemne, bez umelých príkras, aj bicie znejú prirodzene, takže celkovo spokojnosť.

Čo dodať na záver – kapela vypustila do sveta album, ktorý je brutálny, priamočiary, s kopou dobrých nápadov a verím že poteší tých, ktorí majú radi death metal staršieho strihu. Ja som spokojný.

Lineup:

  • Rawar – Spev
  • Morbid – Gitara
  • Apollyon – Gitara
  • Pentaroth – Basa
  • Ovarus – Bicie

Tracklist:

  1. Domination over Wretchedness / Fortress of Pain
  2. End of All Life
  3. Steel Messengers of War
  4. Pub, Booze, Fight, Death
  5. Vikings are here
  6. You Will Never See Me
  7. Butcher

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Ragtime Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Bloody-Obsession-143049425726472/
http://bandzone.cz/bloodyobsessions

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *