Mortifilia – .​.​.When I Killed the God

Mortifilia .​.​.When I coverČeské death metalové komando Mortifilia sa na scéne pohybuje takmer dve dekády, na ich konte nájdeme okrem demáčov aj štyri radové albumy. A práve na posledný z nich, ktorý uzrel svetlo sveta koncom augusta 2016, sa v nasledujúcich riadkoch pozrieme bližšie. Komplet čiernobiely digipack, ktorý má po rozložení tvar kríža, obsahuje dve fotky kapely, komplet info o nahrávke, texty, a takisto vydarenú kresbu lebky s korunou a ďalšími symbolmi. Ten istý motív, len v menšom, a kompletný, je aj na titulnej strane digipacku…Tento skvelý motív by sa veľmi hodil na tričko, vyzerá to naozaj výborne !

Po vložení CD do prehrávača nás uvíta hrané intro s krásne jednoduchou, nasekanou gitarou a melodickou linkou. Dobrý úvod, dobrá príprava na nášup, ktorý nasleduje. Speedpolka, rýchly melodický motív, výborne frázovaný spev, dobre atmosfericky vystavaný refrén. Skladba podporená pekným, melodickým sólom.

Naopak štvrtá “Silent scream in the dark” začne ťažkým riffom, ktorý sa spustí do hustého, dvojkopákového rytmu, prejde do protichodu, aby sa v spievanej časti riadne brutálne rozbehol. Opäť všadeprítomné melódie pomáhajú dobre sa v skladbe orientovať. Takto skvele plynie celý album, pomalšie skladby striedajú svižné, každá z nich je pomerne pestrá, s dobre vystavanými pasážami, zrozumiteľnými zmenami a vydarenými sólami.

Spomeniem ešte 11. skladbu “Greetings from the other side”, ktorá začína aj končí neskreslenou gitarou a príde mi ako najťaživejšia skladba z celého albumu. Spev mi v kapele sedí výborne, mám rád zrozumiteľný, agresívny vokál. Za veľmi vydarený považujem zvuk albumu, je moderný, čitateľný, pritom dostatočne ťažký.

Mortifilia nahrala skvele znejúci, melodický, dobre vystavaný album, ktorý sa parádne počúva. Žiadne motanice a zložite štruktúry skladieb, všetko krásne prehľadné, výborne zahraté a výborne nahraté. Čo viac si môže človek želať ?

Lineup:

  • František Knetl – spev, gitara
  • Petr Turek – gitara
  • Standa Makrlík – basa
  • Pavel Vrba – bicie

Tracklist:

  1. N.D.E. (Intro)
  2. How Many Days Are Left
  3. Day When I Killed the God
  4. Silent Scream in the Dark
  5. World in Blood
  6. Kill the King
  7. The Last Stand
  8. Against All
  9. We Have It in Us
  10. Voices in My House
  11. Greetings from the Other Side
  12. Set Me Free

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Magick Disk Musick

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.mortifilia.cz/
https://www.facebook.com/mortifilia
http://bandzone.cz/mortifilia

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *