IRIA je späť!

História IRIA sa začala písať v roku 2010 v meste Prešov. Vtedy gitarista Orfeus spolu s bubeníkom Sagusom, basgitaristom Faustom a vokalistom Erikom založili kapelu, ktorá v sebe miešala prvky black, death a pagan metalu. V tejto zostave bolo nahrané aj demo Slovanský Žrec“, ktoré bolo na vlastné náklady vydané v roku 2012. Za najväčší úspech v tej dobe sa pokladá zdieľanie spoločného pódia s Ukrajincami KHORS v prešovskom klube Pumpa. Okrem nich, IRIA vystupovala aj po boku slovenských legiend ANCESTRAL VOLKHVES, BRUTE, PHANTASMA a PERVERSITY.

V roku 2013 sa však kapela náhle rozpadla, keď Orfea opustili všetci zakladajúci členovia. IRIA bola tak na neurčitý čas uložená na odpočinok.

Svetlo spoza temných mračien začalo prenikať v roku 2016, kedy Orfeus regrutoval mladého bubeníka s pseudonymom Zeus. Zanedlho sa ku kapele pridali aj Xor na druhú gitaru, Doom na basgitaru a Nihil ako vokalista. V tejto zostave začala kapela prerábať staré piesne a pracovať aj na nových.

Rok 2017 pre kapelu IRIA prinesie nie len premiérový koncert v novej zostave, ale aj nahrávanie ďalšieho CD. Kým koncert je naplánovaný na jar, termín nahrávania je ukrytý vo hviezdach a v hĺbkach kozmu.

Členovia:

  • Orfeus – gitary
  • Nihil – vokály
  • Doom – basgitara
  • Xor – gitary
  • Zeus – bicie

Zaujímavosti:
– Orfeus a Nihil spolu pred 11 rokmi hrali na gitary v black metalovej kapele, ktorá sa však nikdy nedostala za brány skúšobne
– Xor bol v rokoch 2006-2010, pod pseudonymom Hu-Zhvak, basgitaristom prvej zostavy dnes už nefunkčnej cyber metalovej kapely KHADAVER, ktorú založil Nihil
– Doom, pod pseudonymom Kayso, nahral basgitaru na posledné CD KHADAVER, nazvané EXSTINCTIO MUNDI
– Xor a Doom spolu hrali v metalovej kapele SLIGHT LIE

Link na kapelu:
https://www.facebook.com/iriablackmetal

Text a foto: Nihil Nix

PR

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *