Easy Trigger – Ways Of Perseverance

Rok 2016 patril medzi nesmierne plodné roky na talianskej scéne. Vznikli nové albumy zabehnutých kapiel ako Rhapsody of Fire, Eternal Idol, Lacuna Coil. No, nespala ani mladá rocková scéna. Koncom septembra vydali už druhý full album rockeri z Verony Easy Trigger.

Ešte pred jeho vydaním stihli výrazne prekopať lineup – pribudol nový bubeník Pane a spevák Nico (všetci už predtým mali skúsenosti v iných kapelách). Toľko úvodný pokec, poďme k hudobnému obsahu.

Na tomto albume vás čaká viac ako 36 minút energického punk/hard/sleaze rocku. Nepoznám síce predošlé štúdiové počiny (debutové EP z roku 2011, Bullshit z roku 2012), no už po vypočutí prvej skladby My Darkness musím povedať, že spomínaní nováčikovia sa nesmierne osvedčili.

V prvom rade treba pochváliť bicmana, ktorý spolu s basákom Valem skvelo dopĺňa Casteho gitary. Hard/sleaze rock s takou dobrou a tak výraznou rytmikou som už dávno nepočul. Keď sa k tomu pridá ešte Nicko (občas pripomínajúci Sebastiana Bacha) so svojím ostrým hlasom, výsledok nemôže byť iný ako fantastický. No mám pocit, ako keby sa gitarista Caste zo začiatku trochu šetril (chcelo by to viac nápadité gitarové motívy a hlavne výraznejšie sóla).

To najlepšie nám predvedie hlavne v strede CD, v songoch – God is Dead, Turn to Stone. Song God is Dead navyše naplno ukáže potenciál celej kapely – jednak, čo sa týka gitár, spevu a taktiež rytmiky (zaujímavý rytmický zvrat na konci).

Z druhej polovice vás najviac osloví ,,bachovská“ balada Blind (kde budete počuť aj klavír) a Tell Me A Story – typická koncertná vypaľovačka. Úplný záver sa bude niesť v znamení dvoch kľudnejších piesní Sold Out a The Sand.

Aj tento album jasne potvrdil nesmiernu kvalitu talianskej scény. Síce od zlatých časov tohto žánru – 80tych rokov uplynul už nejaký ten rok, stále je možno nájsť nové bandy, ktoré sa svojou kvalitou veľmi približujú (a niekedy aj vyrovnajú) formáciám z daného obdobia. Medzi také patria aj Easy Trigger.

Lineup:

  • Nico – spev
  • Caste – gitara
  • Vale – basa
  • Pane – bicie

Hostia:

  • Andrea Moserle – klavír (7)

Tracklist:

  1. My Darkness
  2. Land Of Light
  3. The Watchmaker
  4. God Is Dead
  5. Turn To Stone
  6. One Way Out
  7. Blind
  8. Tell Me A Story
  9. Sold Out
  10. The Sand

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Street Symphonies Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/EASYTRIGGER/?fref=ts

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *