UG Party – Grinding Jesus Brothers, Ataraxia, Killchain, Thorwald – 4.2.2017 – Šport Club – Sačurov

 Ako  býva zvykom každý rok, tak aj tento pre nás zanietenci zo Sačurova nachystali také pomlsanie, tentokrát v znamení grindu a HC. Tak sme sa vybrali partia do chladného, hmlistého večera do Sport klubu v Sačurove. Malý, útulný klubík, akurátny pre takéto UG akcie nás už očakával, tak sme si zaplatili symbolické tri eurá a nakukli sme dnu. Všetko nachystané na akciu, zvukár Dado na mieste, apec nastavený, výčap v pohotovosti,  chýbali už len kapelky a ľudia.

Prví sa ukázali na pódiu  chalani z Grinding Jesus Brothers. Týchto maníkov netreba nejako zvlášť predstavovať. Gitaru obsluhuje Vlad Džupin, ktorý hneď aj spieva, teda, ak sa to dá nazvať spevom . Basu obsluhuje Jožko Korady a za bicími trhá blany  Marek Džupin. Pochádzajú neďaleko od Stropkova z Breznice. Vznikli približne v roku 2009 a od tej doby sa prepracovali k slovenskej špičke grindu a HC. Minulý rok sa pustili do nahrávania  albumu u Petra Tatarku, ten nakoniec vyšiel pod labelom Bizzare Leprous Production, pod názvom Reign of Evil.

Chvíľu si to tam nastavovali a spustili. Hneď bolo jasné, že to nebude o kvietočkách a včeličkách ale, že to bude riadny grindcorový náter!!! Osobitý zjav Vlada Džupina, Marekove bubienkové nakladačky a Jožova basa hneď spravili atmosféru .Chalani odprezentovali veci z nového CD. Skvelý výkon, atmosféra naberala na obrátkach a ani nevieme ako ich hrací set utiekol ako voda. Nastal čas na oddych, kúpiť si nejaký ten albáč, pokecať si s priateľmi a dať si to pivko aj poldecko. Zatiaľ výborná atmosféra.

Na scénu sa chystá banda Ataraxia z Ružomberka, ktorá došla namiesto avizovaných Wastage, takže sme boli v očakávaní, čo na nás nachystali. Vznikli v 2014-tom a o rok neskôr vydávajú svoj demo album pod názvom „MMXV“, a v roku 2016 aj svoj regulárny album  “Self-titled”. Hrávajú po celom Slovensku a suportovali  bandám Downfall Of Gaia alebo Magrudergrind. Zostava je tvorená štyrmi ľudmi:  Gabi – spev, Kubez – gitara, Stu- basa, Marko – bicie. Keď spustil Gabi svoje úžasné spevy , hneď bolo jasné ,že sa nebude len tak postávať, ale že to chalani pekne rozprúdia. Výborne spolupracovali s publikum, takže grindcorová zábava, ako má byť!!! Zazneli songy ako Parazit, Obžerstvo, Bratstvo neohrozených a v nášupe aj Mamonári.

Znova čas na pauzu… pivko… pokec. Pomaly sa pripravujú Killchain – death metalová stálica z KE. Suportovali aj takým velikánom ako Vader alebo Misery, absolvovali európske turné s Dementorom a na grindcorovej scéne sú dosť známi. Po viacerých personálnych zmenách teraz hrávajú  v zostave Gabi – spevy/Stano – gitara a spevy/Kubo – bicie a Maťo – basa.

Po prvých tónoch bolo jasné, že to bude super zážitok!!!  Stanova gitara tomu dávala šťavu, riffy popretkávané sóličkami a môžem povedať ,že to mi rezalo. Do toho skvelý Gabi ,ktorý stíhal vo veľkom nasadení spievať a baviť sa s publikom aj napriek tomu, že predtým zvládol set s Ataraxiou. Do toho hutná basa a bubienkový nášup vniesli punc kvality!!! Fakt banda s veľkou perspektívou a potenciálom do budúcna. Výborný výkon a u mňa topka večera!!!

Ani nevieme ako, ale už sa blížil záver tejto skvelej party. Ešte občerstvenie a na scénu sa chystali Košičania Thorwald. Pozeral som, že sa chystajú len traja. Fuko – gitara , Miki – spev a Kubo/Kubo – bicie (zároveň člen Killchain samozrejme 🙂 ). Vznikli v roku 2000. Nástrojovku obsluhovali dvaja maníci podporovaní škrekotom Mikiho. Môžem smelo povedať, že výsledok bol úžasný. Aj takto vedeli osloviť fans, ktorí si tiež prišli na svoje. Hlavne, keď spustili songáč  Jožo Ráž alebo, keď drbli nášup od legendy Motorhead .

Čo dodať na záver? Skvelá vydarená akcia, skvelé kapelky, skvelý organizátor a skvelí fans!!! Kiežby bolo takýchto zanietencov viac a my, aby sme mohli dôjsť na takéto skvelé párty, a to nielen v znamení grindu, ale aj iných žánrov.

Veľká vďaka všetkým, čo tam boli!

Muzike zdar a metalu zvlášť!

Zdraví Vás Váš  Juraj „ Blekosh“ Hricko.

O foto sa ako tradične postaral Stephen 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *