Freedom Call + Ravenclaw – Master of Light Tour 2017; 19.3.2017; Club Collosseum – Košice

Ak si dobre spomínate, prvou väčšou akciou pre milovníkov melodických odnoží  na východe minulého roku bol koncert kapiel Asylum Pyre, Iron Mask, Luca Turilli´s Rhapsody, ktorý sa konal presne 26. januára. Tento rok sa podobná akcia konala trochu neskôr – 19. marca, keď do košického Collosea dorazili nemeckí majstri ,,happy metalu“ Freedom Call v spoločnosti domácich Ravenclaw.

Začiatok

Tento koncert patril k tým, kedy už od začiatku príjemne prekvapila účasť. Klub ešte pred začatím setu Ravenclaw bol slušne naplnený. (Žeby sa návštevnosť koncertov postupne začínala zlepšovať? 🙂 )

Set spomínaných Košičanov (resp. Košičanov a Košičanky aby som bol presnejší 🙂 ) odštartovalo intro Presage a prvou skladbou bola Finders. Po hudobnej stránke bolo ich vystúpenie celkom ok, dojem kazili hlavne zvukové problémy a kapele sa akosi nedarilo rozprúdiť u ľudí zábavu (aj keď potlesky po skladbách nechýbali).

Setlist bol tvorený prevažne novinkami z minuloročného EPčka Presage (inak veľmi kvalitnými – myslím si, že by sa už konečne patril aj nejaký ten full album v podobnom duchu 😉 ) a nechýbali aj staré kúsky ako Power Slaves, Heaven Storm. Došlo aj na prídavok v podobe skladby Duality.

ravenclaw koncert 2017

Hlavný Program

Kým u Ravenclaw bolo obecenstvo relatívne chladné, u Freedom Call to bolo úplne iné. Pri nich sa publikum chytilo od prvej skladby – Tears of Babylon a zábava vydržala do konca koncertu. Zlepšil sa aj zvuk, aj keď stále to nebolo úplne ideálne.

Okrem skvelých muzikantských výkonov bola samozrejmosťou aj skvelá show a nechýbali ani vtipy charizmatického frontmana Chrisa (vtipné uvedenie High Up, vtipy na adresu gitarového technika Daniela a podobne). Niektorí z prítomných sa ho dokonca snažili naučiť ,,sabatoňackému rituálu“ ešte jedno pivo, no neúspešne 🙂

Pochválil by som aj správne vyvážený setlist – nový album v ňom bol zastúpený skladbami ako Kings rise and fall, Hammer of the Goods, Masters of Light, High Up, Metal is For Everyone a čo sa týka starších, tak oprášili aj dlhšie nehrané kúsky ako Carry On, Circle of Life.

Chýbala však tradičná ultra pozitívna hymna Farewell (podľa mňa High Up bola akousi náhradou za ňu). Odznela aj menšia špecialita pre toto turné – známa hitovka od Leonarda Cohena – Hallelujah s mierne upraveným textom (Hallelujah – Happy Metal) Na konci sme sa do sýtosti vyskákali na Land of the Light.

freedom call koncert kosice 2017

Zhrnutie

Na záver si dovolím povedať nasledovné: Košická akcia bola takmer ukážkovým príkladom ako by mal vyzerať správny power metalový koncert. Potešujúca bola aj relatívne slušná účasť – snáď začal na Slovensku nový trend, kedy návštevnosť podobných podujatí bude len a len stúpať. Ešte, aby som nezabudol ďakujem všetkým, vďaka komu táto skvelá ,,happy metal párty“ prebehla (a samozrejme aj fotografom Stephenovi a Imrichovi 🙂 )

P.S: Nezabúdajte že 1. apríla sa Freedom Call vrátia na Slovensko, do bratislavského klubu Ateliér Babylon.

Galérie:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *