Charred Walls of The Damned – Creatures Watching over the Dead

Charred Walls Creatures coverAk sledujete kariéru človeka menom Tim ,,Ripper“ Owens (ex Judas Priest, ex Iced Earth), iste poznáte aj tzv. supergroup Charred Walls of The Damned.

Ak vám to meno nič nehovorí, tak pripomínam, že fungujú od roku 2009 a s Timom ,,Ripperom“ tam pôsobia také osobnosti, ako Richard Christy (ex Death, ex Iced Earth…), Steve DiGiorgio (Testament, ex Death, ex Sebastian Bach..), Jason Suecof (Capharnaum).

Minulý rok vrhli na svet albumovú novinku – Creatures Watching over the Dead. 

Heavy, death, progressive

Čo sa týka jej hudobného obsahu, Charred Walls of the Damned sa v podstate držia smeru ako na predošlých počinoch. Aj tu sú hlavným poznávacím znakom power – thrash metalové gitary, doplnené o agresívnu, sem – tam až death metalovú rytmiku (The Soulles).

Nejaké tie odlišnosti, však predsa len nájdeme. Tim Ripper Owens sa už viacmenej drží pri zemi. Samozrejme, stále podáva solídny výkon a ani jeho hlas nestratil na príťažlivosti, no v minulosti bol divokejší.

Originalita

Taktiež si dali viac záležať na melódiách a hlavne originalite. Výsledkom toho sú krásne piesne ako Afterlife, Lies (najlepšia, najoriginálnejšia vec, akú kedy táto banda zložila) a záverečná Time Has Passed (takto vyzerá, keď sa zmieša originalita, melódia a talentovaní hráči rytmickej sekcie).

Verdikt

Dovolím si povedať, že Charred Walls of the Damned sú takmer ideálnou formáciou pre Tima. Talentovaní hráči, originálna muzika, výborné texty a podobne. Dôkazom toho je aj tento počin.

Patrilo by sa, keby začali viac koncertovať (napr. keby zavítali aj do Európy 🙂 ) a nebolo by zlé, keby Tim a ostatní do Charred sústredili všetku svoju energiu (namiesto bočných projektov).

Lineup:

  • Tim Owens – spev
  • Jason Suecof – gitary
  • Steve DiGiorgio – basa
  • Richard Christy – bicie

Hosť:

  • Rob Cavestany – gitary (7)

Tracklist:

  1. My Eyes
  2. The Soulless
  3. Afterlife
  4. As I Catch My Breath
  5. Lies
  6. Reach into the Light
  7. Tear Me Down
  8.   Living in the Shadow of Yesterday
  9.  Time Has Passed

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Metal Blade Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/charredwallsofthedamned/?fref=ts
https://myspace.com/charredwallsofthedamned

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *