Michael Ehré (The Unity, Primal Fear) – ,,Kaiov reunion s Helloweenom nemá nič spoločné s našou kapelou.”

Michael Ehré 2017V prípade, že ste milovníkmi melodických odnoží metalovej muziky a hlavne nemeckej kapely Gamma Ray, určite Vám neunikla informácia o novom zoskupení gitaristu Henja Richtera a bubeníka Michaela Ehrého – The Unity. Okrem iného dnes vyšiel ich rovnomenný debutový album. Podrobnosti o ňom a hlavne informácie, ako to bude so samotnou Gammou Ray sa dozviete v nasledujúcom rozhovore s Michaelom.

Zdravím Michael. Debutový album zoskupenia The Unity, ktoré vedieš ty a Henjo Richter vyjde, čo nevidieť. Čo môže od neho čakať človek, ktorý sa k nemu dostane prvýkrát?

Michael Ehré: Zdravím aj ja. Myslím, že na ňom môžu očakávať mix hard rocku a melodického metalu. Takto sa to dá popísať najlepšie. Všetci sme fanúšikmi a sme zároveň ovplyvnení osemdesiatkovými kapelami ako napríklad Whitesnake, Rainbow, Black Sabbath, Judas Priest alebo DIO. Naším cieľom bolo preniesť tento druh hudby do súčasnosti a skombinovať ho s moderným zvukom.

Kedy a ako začali vznikať skladby preň a kto je ich hlavným autorom?

Michael Ehré: Začali sme pred dva a pol rokom. Spočiatku sme zhromaždili všetky nápady od každého člena kapely, vybrali tie najlepšie a začali na nich pracovať. Napríklad: Mali sme cool gitarový riff a pridali sme všetky časti, kým sme nemali hotovú pieseň.

Taktiež sme mali niektoré skladby, ktoré začínali coolovou vokálnou melódiou a urobili sme to isté – zhromažďujeme nápady na vytvorenie skladby 🙂

Boli nové skladby a Kaiove aktivity s Helloweenom jediným dôvodom pre vznik The Unity alebo boli aj nejaké iné dôvody?

Michael Ehré: Kaiov reunion s Helloweenom nemá nič spoločné s našou kapelou. S Henjom sme začali na našej myšlienke spolupracovať pred pár rokmi – skôr, ako sme vôbec tušili, že sa tento reunion s Helloweenom uskutoční. Keď som v roku 2012 vstúpil do Gammy Ray, čoskoro sme si s Henjom uvedomili, že máme rovnaké hudobné korene a vplyvy.

Naším cieľom bolo vytvoriť skladby v štýle, ktorý sa ku Gamme nehodil, preto sme vytvorili novú kapelu.

A spýtam sa na telo. Môžeš definitívne potvrdiť, že Gamma Ray bude po určitom čase pokračovať?

Michael Ehré: Taký je plán. Ale nemôžem ti povedať, ako dlho bude comeback Helloweenu trvať. Musíme počkať a uvidíme.

Môžeš niečo povedať o chystanom turné?

Michael Ehré: Presne týždeň po vydaní nášho debubotvého albumu pôjdeme na turné so SINNER. Toto turné sa bude týkať hlavne Nemecka, ale pracujeme aj na ďalších možnostiach turné pre druhú polovicu roka 2017.

Plánujete sa zastaviť aj na Slovensku?

Michael Ehré: Naozaj dúfame, že sa to stane, čo najskôr! Ako som povedal, pracujeme na zastávkach po celej Európe. Bolo by fantastické zastaviť sa aj na Slovensku. Ja a Henjo to tam máme veľmi radi 🙂

The Unity 2017

A čo tvoja druhá kapela Nitewalk? Sú v pláne s nimi nejaké aktivity? (Posledný album ste mali v roku 2011)?

Michael Ehré: Nie. Nitewalk bol iba jednoalbumový projekt mňa a mojich priateľov. Nikdy sme s nimi nehrali koncerty a podobne …

Povedz aký je tvoj hudobný príbeh. Ako si sa dostal k muzike, akými kapelami si prešiel a podobne.

Michael Ehré: Začal som hrať na bicie, keď som mal 11. Trvalo dlho, kým som začal svoju kariéru ako profesionálny hudobník. Predtým, ako som sa pripojil k Metalium (2001) som prešiel viacerými kapelami.

Hral som v mnohých rôznych formáciách a s rôznymi hudobníkmi ako napríklad Uli Jon Roth, Kee Marcello, Vinnie Moore a Firewind.

Ako sa ty osobne pozeráš na nemeckú scénu v súčasnosti? Čo sú jej najväčšie klady, zápory, problémy atď.?

Michael Ehré: Myslím, že v Nemecku máme veľmi dobrú hudobnú scénu. Nielen z hľadiska metalu, ale aj z hľadiska ďalších hudobných žánrov.

Hovorme o metalovej scéne: Páči sa mi, že všetci hudobníci, ktorých poznám sú milí chalani. V prípade potreby si navzájom pomáhame a máme tu veľa skutočne coolových kapiel. Hoci je dnes ťažké byť  hudobníkom, nič by som nemenil!

Ok, tak veľmi pekne ďakujem za rozhovor. Na záver ťa poprosím o nejaký ten odkaz pre slovenských fanúšikov.

Michael Ehré: Naozaj dúfame, že budeme hrať na Slovensku, čo najskôr! Ďakujeme všetkým za vašu podporu!!!

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.unity-rocks.com/
https://www.facebook.com/unityrocksofficial/?fref=ts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *