Perversity – Idolatry

Perversity Idolatry coverPo dlhšom čase sa mi do rúk dostali tituly zo stajne Metal Age Productions...Toto vydavateľstvo si pamätám ešte z 90. rokov minulého storočia ako veľmi aktívne, vydávajúce a distribujúce skvelé tituly. A keďže sú z Martina, tak som k nim chodil osobne míňať ťažko našetrené peniaze ?

Veľmi rád konštatujem, že label je aj po toľkých rokoch aktívny.A som ešte radšej, že pod nimi vydáva stálica domáceho death metalu, prešovský Perversity. Kapela okolo Dodiho Košča je na scéne úctihodných 22 rokov a má bohatú diskografiu.

Novinka “Idolatry” pokračuje v temne death metalovom ťažení, na ktoré sme u kapely zvyknutí. Chalani podávajú tradične kvalitné muzikantské výkony, riffy sú dostatočne temné a brutálne, vyhrávky a sóla podporujú skvelú atmosféru.

Hudba je rytmicky veľmi pestrá, dočkáme sa všetkého od pomalých pasáží až po rýchle klepačky. Skrátka, death metal plný pestrých nápadov a dobre vystavaných skladieb. Veľmi sa mi páči celková atmosféra tvorby tejto bandy, ide z nej naozaj “zlý” pocit, temnota, hniloba a smrť.

Ak mám tvorbu kapely prirovnať, napadá mi jednoznačne Immolation, to zlo tam jednoducho je ?.

Okrem muzikantov musím pochváliť aj vokalistu Jura Handzuša, ktorý má staroškolské podanie spevu. Pekne hrubé, mierne zrozumiteľné, do muziky pasuje skvele. Miestami mu na vokáloch pomáha Dodi so svojím chraplákom.

Ďalším plusom nahrávky je jej zvuk – Maťo Barla robí kvalitne znejúce albumy, na Perversity sa mu ale podarilo udržať zlobu a temnotu…Neviem si predstaviť, ako by nahrávka znela s modernou, naleštenou produkciou. Našťastie, všetko je tak, ako má byť.

Poslednú pochvalu si zaslúži obal. Je komplet čierno – biely a obrázky, resp. výjavy na nich sa hodia do ich tvorby parádne.

Po všetkých stránkach premyslený album, ktorý je podľa mňa hodný svetového uznania. Nevravím, že Perversity prinášajú niečo nové. To v podstate nikto od nich ani nečaká. To, čo robia, robia na sto percent, ja im vzdávam za Idolatry poklonu a plný počet bodov.

Toto je proste temný masaker na špičkovej úrovni.

Lineup:

  • Juraj “Kazateľ” Handzuš – spev
  • Jozef “Dodi” Košč – gitary, vokály
  • Martin “Fetus” Calko – gitary
  • Peter “Oči” Očipa – basa
  • Peter “Necrocyklo” Jakubík – bicie

Hostia:

  • Martin “ElNjino” Barla – hovorené slovo (4)
  • Ľubo Lokša – gitary (9)
  • Martin “Fetus” Calko – (vokály 4, 7, 8, 9, 10)

Tracklist:

  1. Blackmoon Offerings
  2. Inter-sectioned
  3. Bloodletting Covenance
  4. Discreated but Reborn
  5. Altar of the Swine
  6. Necrobeast
  7. Sadistic Rites
  8. Ibex Cult Orgy
  9. Aphotic
  10. Womb of Abhorrence

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Metal Age Productions

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.perversityband.com/
https://www.facebook.com/perversityband/?fref=ts
http://bandzone.cz/perversity

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *