The Unity – The Unity

the unity the unity cover

the unity the unity coverMnohí, čo sledujete nemeckú power metalovú scénu mi dáte za pravdu, že v posledných rokoch to s tamojšou stálicou Gammou Ray nebolo veľmi ružové. S tým zrejme súvisí uloženie kapely k dlhodobému spánku. Čo budú počas neho robiť jednotliví členovia?

Leader Kai Hansen sa bude venovať comebackovému tour s Helloweenom, basgitarista Dirk Schlächter o sebe zatiaľ nedal vedieť, no, ako ste určite postrehli dvojica Michael Ehré (bubeník) a gitarista Henjo Richter dali dokopy novú formáciu The Unity. Pod jej hlavičkou nedávno vydali rovnomenný debut.

O charaktere albumu ste sa mohli dočítať v rôznych rozhovoroch (Spark, ale i Metalmania-Magazíne) – čiže pôjde o úplne odlišný materiál, aký produkuje domovská banda oboch hlavných protagonistov. Dá sa povedať, že snahou celej kapely bolo prepojiť muziku v štýle veľkých rockových legiend (Dio, Whitesnake, Rainbow…) s melodickým metalom.

Samotné songy sú preto veľmi variabilné. Niekde je to viac metal (napr. úvodná Rise and Fall – asi najmetalovejší kúsok na albume), niekde viac hard rock (No More Lies), niekde presne 50 na 50 a niektoré by sa nestratili ani na typickom power metalovom albume (Firesing, Close to Crazy  – mimoriadne chytľavé veci).

Samozrejmosťou je veľmi moderný metalový sound (pre ktorý som mal trochu problém si na album zvyknúť, priznám sa 🙂 ) a kvalitné muzikantské výkony. Henjo a Michael dali dokopy veľmi kvalitnú zostavu. Taktiež mali dobrú ruku aj pri výbere frontmana.  Gianbattista Manenti znie skvelo vo všetkých polohách (nižšie, vyššie, stredne, drsnejšie). Ak ste fanúšikmi napr. súčasného speváka Masterplanu – Ricka Atziho, určite si ho zamilujete.

Aj keď som mal zo začiatku s týmto albumom problém, po viacerých vypočutiach musím jednoznačne povedať, že ide o jeden z top albumov roka. The Unity majú šancu na veľký úspech (ako to bolo napr. v prípade Masterplan).

Lineup:

  • Gianbattista (Jan) Manenti – spev
  • Henjo Richter – gitary
  • Stefan Ellerhorst – gitary
  • Jogi Sweers – basa
  • Sascha Onnen – klávesy
  • Michael Ehré – bicie

Tracklist:

  1. Rise and Fall
  2. No More Lies
  3. God of Temptation
  4. Firesign
  5. Always Just You
  6. Close to Crazy
  7. The Wishing Well
  8. Edens Fall
  9. Redeemer
  10. Super Distortion
  11. Killer Instinct
  12. Never Forget

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.unity-rocks.com/
https://www.facebook.com/unityrocksofficial/?fref=ts
https://www.instagram.com/unity.rocks/
https://theunity.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCusCvrsc3QuobIlQc1rM48w

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *