Deep Purple – Infinite

deep purple infinite cover

deep purple infinite coverO mne je známe, že mám rád ľudí/kapely, ktorí sú aktívni napriek vyššiemu veku. Medzi najznámejšie zoskupenia z tejto skupiny patria nepochybne legendárni Deep Purple.

Tí, to až do dnešných čias ťahajú od roku 1968 a sú stále aktívni aj napriek odchodom kľúčových persón (gitarista Ritchie Blackmoore, klávesak John Lord), a pomerne vyššiemu veku členov (napr. spevák Ian Gillan má už 71 rokov).

Tento rok nás prekvapili novým albumom Infinite.

Infinite

Už prvé jeho tóny (do ktorého nás uvedie také vesmírne sci-fi intro) dávajú na známosť, že vek sa na kvalite muziky pánov z DP nijako nepodpísal. Steve Morse aj Don Airey sa v riffoch, vyhrávkach, sólach minimálne vyrovnajú svojim legendárnym predchodcom, sem – tam ich dokonca prekonávajú (All I Got Is You, Hip Boots).

Rytmická sekcia tiež nestratila nič zo svojho lesku a taktiež sa nedá nepochváliť aj samotný frontman Ian Gillan. Pochopiteľne nenájdeme tu pieseň typu Child in Time, no stredné polohy, v ktorých sa drží mu skvele sedia.

Kapela nezanevrela ani na dlhšie kompozície – skladby ako The Surprising (5:58), Birds of Prey (5:48).

Najzaujímavejšie z nich sú prvá zmienená (pekné zmeny témp, kontrast medzi miernejšími a tvrdšími pasážami – určite sa nebudete nudiť), Birds of Prey nie je vyslovene zlá, ale mňa osobne trochu nudila – vhodnejšia by bola kratšia stopáž. Cover Roadhouse Blues je príjemným ukončením CD.

Zhrnutie

Páni z DP nahrali skvelý materiál, na ktorom ukázali, že stále majú svetu, čo povedať. Preto aj ja budem patriť k ľuďom, ktorí ho chvália, (resp. nejaké negatívne reakcie naň som nezachytil). Kto z vás ho ešte nepočul, nech to určite napraví.

Lineup:

  • Ian Gillan – spev
  • Steve Morse – gitary, vokály
  • Roger Glover – basa, vokály
  • Don Airey – klávesy, orgán
  • Ian Paice – bicie, perkusie

Hostia:

  • Bob Ezrin – klávesy, vokály, perkusie

Tracklist:

  1. Time for Bedlam
  2. Hip Boots
  3. All I Got Is You
  4. One Night in Vegas
  5. Get Me Outta Here
  6. The Surprising
  7. Johnny’s Band
  8. On Top of the World
  9. Birds of Prey
  10. Roadhouse Blues (The Doors cover)

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: earMUSIC

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.deeppurple-infinite.com/
https://www.facebook.com/officialdeeppurple/?fref=ts

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *