Bastard – Na Start (EP)

Bastard Na Start coverViacerí z Vás určite zachytili správy o návrate havířovských  hard rockerov Bastard na scénu. Ak Vám tototo meno nič nehovorí, tak si ich trochu pripomeňme. Vznikli v roku 1993 a o rok na to vydali debutový album.

Napriek množstvu úspešných koncertov  (napr. ako predkapela na turné Kabátu – v rámci ktorého zažili aj vypredanú Lucernu) , úspešným klipom kapela v roku 1995 zanikla. Dvaja ich členovia sa neskôr pridali k ostravskému Jiří Schelinger revivalu (spevák Láďa Tomis –  ex Doga, ex Sjetý Gumy, bubeník Mojmír Krochmalný), kde pôsobia dodnes.

Práce na obnove Bastardu začali v roku 2015 a tento rok uzrelo svetlo sveta 5 skladbové EP Na Štart. Tri skladby sú nové, posledné dve sú live verzie kúskov z debutu. Dá sa povedať, že EP pokračuje tam, kde skončil debut.

,,Bastardi“ stále dokážu stvoriť chytľavé kúsky, ktoré zaručene oslovia všetkých rockerov.  Samozrejme nehľadajte tam nejaké progresívne prvky, alebo niečo podobné – ide o jednoduchý  priamočiary  a hlavne chytľavý heavy/hard rock.

Ich najvýraznejším prvkom je pomerne špecifický hlas spomínaného  frotmana Láďu Tomisa.  Zo začiatku som mal problém si naň zvyknúť, neskôr som si ho obľúbil.

Niečo podobne by sa dalo povedať aj o ďalších dvoch piesňach.  Okrem iného môžu poslúžiť ako určitá namotávka na spomínaný debut.

Celkové hodnotenie: EP Na Štart je pre Bastard vydareným štartom po rokoch hibernácie.  Snáď aj prípadný full album bude v podobnom duchu.

Lineup:

  • Láďa Tomis – spev
  • Ladislav Krečmer – gitara
  • Jarda ‘Pačes‘ Dolejš – gitara
  • Jarek Jedlička – basa
  • Mojmír Krochmalný – bicie

Tracklist:

  1. Soudný den
  2. Báječnej plán
  3. Měj se fajn
  4. Tak to tu je (live 2016)
  5. Nejsi jediná (live 2016)

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.bastard-band.cz/
https://www.facebook.com/Bastard-398302733700297/?fref=ts
http://bandzone.cz/_88513
https://www.youtube.com/channel/UCPgg6mUovVrIdFDdIWy-SoA

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *