Michael Tybussek (Nyktophobia) – ,,Vždy ostaňte verní sami sebe a verte si”

Nemecká scéna je nesmierne aktívna – stále ponúka svetu aj niečo nové. Tento rok vyšiel debutový album melodických death metalistov z mesta Datteln Nyktophobia – Fallen Empire. Dvaja ich členovia súčasne pôsobia v známejšom spolku – Dawn Of Disease. Viac o ňom a o kapele sa dozviete v rozhovore s gitaristom Michaelom Tybussekom.

Ahoj, ako sa máš? Mohol by si sa našim čitateľom predstaviť?

Michael Tybussek: Ahoj! Ďakujem, mám sa dobre. Volám sa Michael a som gitarista, a zakladateľ kapely Nyktophobia.

Mohol by si povedať niečo bližšie práve o kapele Nyktophobia?

Michael Tybussek: Nyktophobia je death/black metalová kapela z malého mesta Datteln v Nemecku. Potom, čo som opustil moju predchádzajúcu skupinu som potreboval nejaký čas na to, aby som mohol tvoriť hudbu v nejakej inej kapele.

Ale nápady stále prichádzali. Po niekoľkých rokoch som sa opäť dal do reči s Tomaszom (Tomasz Wisniewski), s ktorým som sa poznal už dlhší čas. Ukázal som mu piesne, čo som zložil a potom prišiel z jeho strany nápad, aby sme ich uverejnili. ,,Povedal som si: Prečo nie?”.

Stále nám však chýbal bubeník. A zrazu sa objavil Christian (Christian Timmer), ktorého Tomasz poznal z jeho ďalšej kapely Dawn Of Disease.

 Čo to vlastne znamená,  Nyktophobia?

Michael Tybussek: Vyjadrené tromi slovami – Strach z tmy. Pre kapelu som chcel jednoslovný názov, ktorý zároveň vyjadrí, akú hudbu hráme.

Debutový album

Tento rok ste vydali svoj debutový album Fallen Empire, mohol by si povedať niečo o procese jeho vzniku?
Michael Tybussek: Celý proces trval niekoľko rokov. Hudbu som tvoril vždy, keď som dostal nejaký nápad, keď prišla tvorivá chvíľka. Avšak, myslím si, že nabudúce to už pôjde všetko rýchlejšie. 🙂

Kto je hlavným autorom hudby a textov?

Michael Tybussek: Oboje mám na starosť ja.

Čo môžu ľudia očakávať od Fallen Empire?

Michael Tybussek: Návrat v čase, k starým dobrým 90. rokom, keď väčšina najlepších death a black kapiel bola na vrchole svojich síl. Práve tieto ma najviac inšpirovali. A samozrejme, nesmiem zabudnúť na jednu heavy legendu z Anglicka. Najlepšie však bude vypočuť si album. 😉

Ak by si sa mohol vrátiť v čase, zmenil by si na Fallen Empire niečo?

Michael Tybussek: Nie, som spokojný s tým tak, ako to je. Netreba žiť minulosťou, to je moje motto. Život ide stále ďalej a treba si v ňom nájsť svoje miesto. Treba si veriť a zostať verný sám sebe.

Osobne považujem vašu tvorbu za skvelú kombináciu viacerých žánrov, kde čerpáš inšpiráciu?

Michael Tybussek: Iron Maiden, Dissection, Judas Priest a to som vymenoval len tri, pretože ak by som mal menovať všetky super kapely, tak by sme tu boli do rána. Inšpirácia prichádza celý čas a nie len z hudby, ktorú počúvaš. Skvelou inšpiráciou je život sám o sebe.

A čo koncerty?

Michael Tybussek: Musíme nájsť dvoch ďalších členov, ktorí by doplnili našu zostavu pre koncertné vystúpenia. Viac, ale až neskôr. Z času na čas treba skontrolovať našu FB stránku, tam budú aktualizované informácie.

Aká je nemecká scéna z tvojho pohľadu?

Michael Tybussek: Naša scéna je skvelá a plná zaujímavých ľudí. Stačí sa pozrieť na festivaly a na naše skupiny.

Členovia kapely

Môžeš povedať niečo bližšie o členoch kapely?

Michael Tybussek: Sme obyčajní ľudia, ktorí pracujú a milujú najlepšiu hudbu na svete. Nič špeciálne.

Aké boli tvoje hudobné začiatky?

Michael Tybussek: Hudbe sa venujem celý život. Avšak, každý muzikant má vo svojom živote nejaký bod, kedy si uvedomí, že chce na niečo hrať. Pre mňa ten bod nastal v roku 1986, keď Iron Maiden vydali Somewhere in Time. Môj otec kúpil túto nahrávku ešte v ten istý rok v lokálnom obchode s platňami. Pamätám si to, akoby to bolo včera. Stále moja obľúbená nahrávka.

Tak, to bola posledná otázka, ďakujem ti pekne za rozhovor a zároveň by som ťa rád poprosil o nejaký odkaz pre našich čitateľov 🙂

Michael Tybussek: Chceme poďakovať všetkým za podporu a rád by som povedal: Vždy zostaňte verní sami sebe a verte si! Sami najlepšie viete, kto ste! A samozrejme, ďakujem aj tebe za tento rozhovor. 🙂

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/nyktophobia/?fref=ts
https://www.youtube.com/channel/UC1RUlPqei4D3cuwYWOsLhzQ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *