Dream Evil – Six

Dream Six coverŠvédi Dream Evil sa svojho času tešili takmer rovnakému ohlasu ako napr. ich žánroví kolegovia Hammerfall. Songy ako The Book of Heavy Metal, Blind Evil a podobne obľubovali mnohí. Určite som nebol jediný, čo sa divil keď sa ich meno viac menej vytratilo zo scény (po roku 2010 o nich nebolo počuť). Preto ma potešili správy o ich návrate a o chystanom albume, ktorý nakoniec vyšiel ten rok.

Hneď pri vložení CD do prehrávača si môžete všimnúť, že materiálu je na ňom skutočne požehnane. Jeho dĺžka je viac ako 51 minút. Ale ako sa hovorí dôležitá je kvalita, nie kvantita. Bohužiaľ táto parta sa tým veľmi neriadila. Už prvý, rovnomenný. song je pomerne rozpačitý – viac menej recyklovaná už spomenutá hitovka The Book of Heavy Metal (plus pomerne klišovitý text). Čo sa týka ostatných songov, tak mnohé z hľadiska kvality použitých nápadov zaostávajú – sú tzv. vatou (Sabbathovská Hellride, Six Hundred And 66, Broken Wings).

Hlavným problémom je však to, že nasadenie z prvých počinov sa vytratilo niekam do nenávratna. Občas to vyzerá, že táto nahrávka bola robená len preto, aby po dlhšom čase konečne s niečím prišli.

Nájdeme tu síce aj nejaké lepšie momenty ako napr. energickú Antidote, alebo chytľavé kúsky Sin City, 44 Riders. To však tento album z kategórie šedý priemer nevytrhne.

Oproti predošlým nahrávkam je aktuálny album Six krokom vedľa. Snáď na ďalších počinoch sa do toho viac oprú a prídu s kvalitnejším materiálom.

Lineup:

  • Nick Night – spev
  • Mark Black – gitary
  • Ritchie Rainbow – gitary, klávesy
  • Pete Pain – basa
  • Pat Power – bicie

Tracklist:

  1. Dream Evil
  2. Antidote
  3. Sin City
  4. Creature of the Night
  5. Hellride
  6. Six Hundred and 66
  7. How to Start a War
  8. The Murdered Mind
  9. Too Loud
  10. 44 Riders
  11. Broken Wings
  12. We Are Forever

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Century Media Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.dreamevil.se/
https://www.facebook.com/DreamEvilOfficial/
https://www.youtube.com/user/DreamEvilSE

Hodnotenie: 3/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *