Rock pod Kameňom – (Suzi Quatro + support – otvárací koncert); 1.8.2017 – Snina

Pätnásty ročník populárneho slovenského rockového festivalu Rock pod Kameňom v Snine sa niesol v znamení viacerých zmien. Bolo vypočuté volanie fanúšikov po pritvrdení hudobnej produkcie (medzi headlinermi sa objavili fínsky Amorphis a švédski, resp. švédsko-kanadskí Arch Enemy), termín konania sa posunul na začiatok augusta a festival sa pretiahol v podstate až na štyri dni.

Bonus

Ku trom festivalovým dňom pribudol aj bonus v podobe tzv. nultého dňa – otváracieho koncertu festivalu legendárnej spievajúcej basgitaristky Suzi Quatro a ďalších kapiel.

Minimálne však jedna vec (ak nepočítame tradičné miesto – Sninské Rybníky) bola spoločná s minulým ročníkom – neskutočne horúce počasie, ako sa na správny letný festival patrí.

To bolo počas celých 4 dní. Hlavným mediálnym partnerom bol český magazín Spark, preto pódium nieslo označenie Spark Stage. Navyše pre čitateľov Sparku bola pripravená špeciálna akcia – v jednom zo stánkov si mohli nechať spraviť metalový makeup.

Mala poznámka: keďže dlhodobo patrím k odporcom revivalov a cover bandov tak sa nebudem vyjadrovať k vystúpeniam Kiss Moravian Girls, Back:N:Blac (ženskému AC/DC revivalu zo Švajčiarska).

Začiatok

Ako tradične dorazili sme tesne pred začiatkom. Bohužiaľ nás prekvapil menší zmätok na akreditáciách pre ktorý sme nestihli vystúpenie prvého interpreta – českého speváka Petra Kolářa s kapelou. Akreditačné miesto navyše nebolo úplne šťastne poriešené – okrem akreditácii sa zároveň na ňom aj paskovalo.

Našťastie sa to neskôr poriešilo, tak cca pol hodinu pred vystúpením Suzi sme boli už v areáli. Tú očakávalo publikum, tvorené prevažne rockermi staršieho dáta. Príjemným prekvapením bolo zavedenie veľkoplošných obrazoviek zobrazujúcich dianie na pódiu. To na minulých ročníkoch nebývalo.

Stará ale skvelá

Kto nesleduje súčasne aktivity Suzi, toho mohol prekvapiť jej početný doprovod  s ktorým do Sniny dorazila. Narozdiel od jej začiatkov, do svojej muziky zapojila aj dychovú sekciu. Osobne by som bol radšej ak by namiesto nej bola ďalšia gitara, no viac menej mi to neprekážalo (vo väčšine skladieb).

Na svoj vek predviedla slušné vystúpenie a dokázala strnúť aj divákov. Okrem novších skladieb nechýbali ani klasiky ako 48 Crash, Catch the Can a odzneli aj dva veľhity. Tým prvým bol Stumblin’ In, pôvodne duet s Chrisom Normanom (ktorého zastúpil gitarista) a samozrejme If you can’t give me love (niektorí neskôr narodení ho poznajú v ,,mojsejovskej“ verzii Ja chcem byť v dome)

Suzi Quatro Snina 2017

Kiss Moravian Girls

Kto mal ešte chuť na niečo rockové, ten si mohol užiť partiu Morávačiek, hrajúcich hity legendy Kiss – spomínaných Kiss Moravian Girls.

Kiss Revival 2017

 

Autorom všetkých foto je tentokrát Famine Killjoy

Pokračovanie

Galérie:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *