The Project Hate MCMXCIX – Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

The Project Hate MCMXCIX Hate coverMixovanie hudobných štýlov je v dnešných časoch bežná vec (symfonic black, folk black). No občas sa nájdu v tomto smere aj extrémy – ako napríklad švédske zoskupenie The Project Hate MCMXCIX

Predstavte si to, že už je kapela, ktorá zmixovala klasické nástroje ako gitara, basa, bicie, klávesy s technom  – Korn…  No táto kapela robila niečo podobné už pár rokov pred nimi… Okrem klasických metalových nástrojov (gitara, basa, bicie) tu budeme taktiež počuť aj techno a hlavne dvoch vokalistov “par exelance” – pána menom Jorgen Sandrom, a dámu Jonna Enckell. Pri nej si človek zaspomína na speváčky ako Maggie Reilly, Aretha Franklin, Edith Piaf.

Povedzme, že Jorgen je asi tá najhoršia nočná mora, ktorú chcete (v tomto prípade) počuť a Jonna je znova ten najkrajší sen, ktorý by som si nechcel nechať ujsť. Na intenzite zvuku CD trochu uberá použitý programovaný bubeník. Albumu, ako takému, ale nechýba energia, pretože znie značne hutne a všetky skladby by sa dali opísať jedným slovom – geniálne.

Gitary majú prevažne rytmickú funkciu sem – tam zaznie nejaká vyhrávka, nejaká melódia. Je úžasné, ako táto kapela dokáže pracovať s techno efektami. Tie dopomáhajú s vytváraním hrôzostrašnej atmosféry. Chválim aj skvelý výber hostí. Texty (autori: Lord K., Jörgen Sandström  a Jonna Enckell) sú väčšinou ostro protikresťansky zamerané, nedá sa im však uprieť vysoký stupeň kvality.

Čiže, aby som to zhrnul:  Výborné pesničky, výborní muzikanti, výborná basa, výborné zvuky gitár, značne dobrá produkcia a výborné grafické spracovanie obalu. No, čo viac si priať?

Poznámka: Kapela nemá “najpozitívnejší! vzťah k youtube, preto Youtube ukážka albumu chýba 😉

Lineup:

  • Jörgen Sandström – spev
  • Jo Enckell – spev
  • Petter S. Freed – gitary, vokály
  • Lord K. Philipson – gitary, basa, programovanie, klávesy

Hostia:

  • Emperor Magus Caligula – doprovodný vokál
  • Mogge Lundin – doprovodný vokál
  • Rickard Alriksson – doprovodný vokál

Tracklist:

  1. Hate
  2. Nailed
  3. Dominate
  4. Deviate
  5. Congregate
  6. Burn
  7. Eliminate
  8. Weep

Rok vydania: 2003

Vydavateľstvo: Threeman Recordings

Linky:
http://www.theprojecthate.net/
https://www.facebook.com/pages/The-Project-Hate-MCMXCIX/262297291296

Hodnotenie: 5,5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *