Bloody Redemption – ,,Budúca tvorba bude ešte väčší náklad”

České vydavateľstvo Support Undeground nám pred časom naservírovalo ďalší zaujímavý album – debut revúckych death metalistov Bloody Redemption pod názvom – Infected Minds.  Dvoch členov kapely môžete vidieť aj v iných zoskupeniach – Gazdasgrind, Pseudosapiens, Guzzle Booze. Okrem iného Bloody Redemption budete môcť počuť a vidieť na živo už 23. augusta v banskobystrickom klube Tartaros, kde vystúpia ako predskokani na koncerte legendy Vital Remains. Na otázky odpovedali Falusoid (spev, gitara), Maťo (gitarista) a Maňo: (basák):   

Zdravím Bloody Redemption! Ako sa darí?

Maťo: Nazdar, vcelku to ujde. Album je konečne  vonku, tak sme spokojní.

Maňo: Čauko, pomaličky to ide. Ako vraví Maťo, album je vonku, tešíme sa z toho, že sa nám to podarilo.

Pred nedávnom vám vyšiel debutový album Infected Minds. Mohol by si ho prosím ťa pár slovami popísať fanúšikom? Čo môžu od neho očakávať?

Maťo: Jedná sa o klasický death metal, ktorý panoval v undergroundovom svete niekedy na prelome 80tych a 90tych rokov. Takže taká klasika v tomto žánri. Veríme, že poslucháči ktorí takýto oldschoolový smrteľný kov obľubujú si prídu na svoje, to bol náš hlavný zámer.

Falusoid: Kto si zakúpi CD, určite ho poteší aj digipack oldschoolového šatu. Autorom kresieb je náš kamarát Adam, ktorý ilustroval aj cover kapely Bloodcut.

Ako prebiehal proces jeho vzniku?

Maťo: No pri vstupe do štúdia sme hneď upozornili producenta na to, že album mal vyjsť niekedy v roku 1989 haha, takže aby jeho celkový feeling dostal nejakú takú podobu. Samozrejme je to nemožné, keďže sme nenahrávali analógovo a na kotúčáky atď. ako kedysi. 🙂 Potom klasický postup, najprv bicie, gitary, bassa a nakoniec sa nahrávali vokály. Doladili sme ešte nejaké detaily a potom nasledovali úpravy ako mix, mastering a dielo bolo na svete.

Falusoid: Ešte by som dodal, že songy na albume sú v poradí tak ako vznikali. Čiže od roku 2011 až po 2016. Tak ich väčšinou hrávame aj na živo.  Intro vzniklo v priebehu nahrávania. Tým pádom vyjde další album o 5 rokov hahaha! (len srandujem 🙂 )

Maňo: Ale celkom to bola zábava. 🙂 Kým sme sa dostali do štúdia, tak sme v skúšobni cvičili čo to dalo. Bolo aj obdobie, keď sme nemali spolu kde hrávať, keďže bol problém so skúšobňou. No nič nás neodradilo pokračovať v tvorbe a dokopať to až k CD.

 Kto je v kapele autorom hudby a textov?

Maťo: Autorom hudby a textov som ja a Jožo, aj keď on tých textov zložil prevažnú väčšinu a pri hudbe to bolo zase opačne. 🙂

Falusoid: Väčšinou príde Maťo s kostrou prašiny, na ktorú naliepam zhnité mäso (druhú gitaru). Potom riešime aranžmán bicích, basy, spevov a celkovej konštrukcie, aby táto mršina držala pokope. Texty si najradšej píšem sám.  Tak, aby sa mi dobre grckali. 🙂

Na našej scéne sa stal fenoménom Support Underground. Ako vznikla spolupráca s týmto vydavateľom?

Falusoid: Vedel som, že Koník zo SU sa venuje kapelám klasického, staršieho razenia. Po prečítaní rozhovoru s ním v Cremation zine, som nadobudol pocit, že by to mohol byť ten pravý label pre nás. Samozrejme, pokiaľ by mal záujem. Jeho odpoveď bola prekvapivo pozitívna, aj čo sa podmienok spolupráce týka. Nebolo nad čím váhať a sme veľmi radi, že sme sa stali súčasťou tejto rodiny.

Váš debut Infected Minds  predstavuje poriadny death metalový nárez plný skvelej hudby na štýl minulosti. Ktoré kapely patria medzi vaše najobľúbenejšie resp. vzory? Máte v pláne do budúcna zostať v tejto rovine, alebo by ste sa radi posunuli do iných hudobných sfér aka technical, grind…?

Maťo: Tých kapiel je fakt mnoho, no u mňa by som to zhrnul na thrash a hlavne death metal tej slávnej éry posledných dvoch dekád minulého storočia, ale samozrejme aj novodobé kapely. Zo starého death metalu mám rád ozaj celú Americkú, Európsku a osobitne zaradím aj Škandinávsku školu. Čo sa týka výhľadov do budúcna, tak nové piesne budú možno trochu technickejšie a samozrejme s inou atmosférou. Súčasná tvorba sa posúva určite vpred, no ostaneme aj naďalej pri death metale.

Falusoid:  Som na tom podobne. Ako decko ma ovplyvnili thrash, death, ba aj heavy metalové klasiky 80tych a 90tych rokov. Dnes počúvam hudbu všetkého žánru hlavne metalu, rocku a hororcoru.

Maňo: No. Toho je fakt veľa od čoho sa odrážame. Ja osobne počúvam kadečo fakt hh. Od rocku skrz progresívny death metal, až k extrémnym metalovým žánrom. Ešte k tomu, každý z nás má svoj rozličný obzor metalovej hudby, čiže myslím, že budúca tvorba bude ešte väčší náklad. 🙂

 Bloody Redemption taktiež čaká koncert s legendou Vital Remains v Banskej Bystrici. Ako to celé vzniklo, a aké to sú pre vás pocity?

Maťo: Bude nám určite veľkou cťou si zahrať na jednom pódiu s takou legendou, za čo sme nesmierne vďační. Mňa osobne by nikdy nenapadlo, že raz budem hrať s takým menom ako je Vital Remains.

Falusoid: Tešíme sa z toho ako malé deti. 🙂

Maňo: Boli sme pozvaní robiť predskokana tejto legende. Teší nás to veľmi. Popravde sme to ani nečakali hh. No dáme do toho všetko, ukážeme čo je v nás 😉

A s ostatnými koncertmi to vyzerá ako? Kde vás budú môcť ľudia vidieť?

Falusoid: Viacero koncertov sme museli zrušiť kvôli vopred dohodnutým aktivitám s druhými kapelami. U nás v Revúcej nás môžete vidieť  1. septembra. Na ponuky čakáme a budeme radi, keď sa dostaneme do každého kúta Slovenska, ale aj za jeho hranice.

Maňo: Chceli by sme sa predviesť na Slovensku čo to dá, ale aj do CZ by sme chceli ísť zahrať. Čakáme ale aj hľadáme nejaké akcie, kde sa môžeme ukázať.

Členovia Bloody Redemption sú zároveň aktívni aj v ďalších skupinách – Gazdasgrind, GuzzleBooze….  Dá sa to všetko v pohode stíhať, alebo niekedy musíte robiť ústupok jednej kapele na úkor druhej?

Falusoid: Osobne to stíham celkom dobre :-), ale ako som už spomenul, s koncertmi  je to niekedy problém. Máme dohodu, že akcie, ktoré sa potvrdia skôr, majú prednosť. A je jedno, o ktorú kapelu sa jedná.

Maňo: Vieš čo zatial hej hh. Ono je to zatiaľ viac tak, že ten kto prvý príde s termínom pre tú určitú kapelu, tak ten ho má. Už sa nám stalo, že sme sa krížili medzi sebou. Ale, keď sa dá, tak sa dá všetko stihnúť. Vieme sa zariadiť zatiaľ.

Ako vyzerá váš život pomimo  Bloody Redemption a vašich ostatných projektov?

Maťo: No mňa čaká ešte posledný rok v škole a popri tom sem tam nejaká tá práca, takže si viem nájsť aj voľný čas pre kapelu a iné aktivity. Spoločné výjazdy na pivo, alebo koncerty k tomu všetkému samozrejme patria tiež. 🙂

Falusoid: Ja rozbieham podnikanie, tak z hlavy sa ešte len začne pariť. 🙂 S Maťom sme vášniví hubári, tak možno nás stretnete aj niekde v lese. O láske k pivu za celú kapelu, ani radšej hovoriť nejdem. 🙂

Maňo: Popri práci skúšky, koncerty a kadejaké iné aktivity ešte. Ale čas pre kapelu je vždy. Víkendové výjazdy sú vždy extrémne, keď sa niekde ide hh. Ale inak sa môžme stretnúť na rôznych akciách aj kde nehráme, na festivaloch, ale nie je problém si ísť aj len tak niekde výsť (pozrieť) vonku a oddýchnuť si. 🙂

 Tak to bola posledná otázka, ďakujem krásne za rozhovor, a zároveň by som ťa rád poprosil o odkaz pre našich fans.

Falusoid: Všetkým, čo nás poznajú a podporili nás kúpou CD alebo fandením na koncertoch, patrí  naša veľká vďaka. Taktiež  ďakujeme aj tebe za rozhovor a veríme, že sa týmto dostaneme aj medzi fans, ktorí o nás ešte nepočuli . Metal forever!!!

Maňo: Díky za rozhovor a ďakujeme všetkým, ktorý nás podporujú!

Maťo: Ďakujeme za čas, ktorý si nám venoval a všetkým metalheads za podporu a priazeň, ktorou zveľaďujú slovenskú metalovú scénu!

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/bloodyredemptionRA/?fref=ts
http://bandzone.cz/bloodyredemption
https://www.youtube.com/channel/UCeOkpUFd2_svlgjL-ZjX69w

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *