Dogma inc. – Blacksun Flowers

Dogma inc. Blacksun coverSlovenská metalová scéna je veľmi bohatá. V našich končinách je množstvo hudobných formácií, ktoré ponúkajú poslucháčovi kvalitný zážitok, ako napr. Dogma inc. zo Šale. Fungujú od roku 2001, okrem aktuálneho Blacksun Flowers (aký krásny názov 🙂 ) majú na konte albáč Before and After z roku 2009.

Jednotlivé skladby sa nesú by som povedal v alternatívno-avangtardnom štýle (s prvkami groove metalu a hc). Nechýbajú časté zmeny temp a rytmov a celkovo chlapcom nechýba chuť experimentovať. Kristian” GUMI “Guzman mi speváckym štýlom pripomínal z Disturbed, Davida Draimana (najlepšie skladby: Absolution, No Progress, Dead Man Walking). Mohol by trochu viac pritlačiť na pílu.

Chválim aj oboch gitaristov (ak ste mali radi napr. Korn v najlepších časoch, obľúbite si aj tento album) a obzvlášť rytmickú sekciu (basa, bicie). Aj keď finálny mastering zvuku pri bicích mohol byť o trochu lepší, album by pôsobil tak trochu viac živšie.

Najväčším prekvapením celého albumu je určite pesnička (ľudia za toto dám aj ruku do ohňa) Devil speed, kde okrem iného počuť aj ženské spevy. Témy textov, žánrový štandard – kritika hnusného skorumpovaného sveta, no nemožno povedať žeby boli provokatívne.

Zhrnutie: Slušná nahrávka s dávkou veľkej poctivosti. Úderné tvrdé riffy, podladené gitary, prepracované bicie, výborný mix, vynikajúca produkcia, slušný mastering. Chalani pridali, predovšetkým veľké množstvo vypaľovačiek, ktoré môžu zahrať na koncertoch. Určite to stojí za vypočutie.

Lineup:

  • Kris “Gumi”- spev, gitary
  • Wanzi- gitary
  • Ballki – basa
  • Erik – bicie

Tracklist:

  1. Fake
  2. Even God Denial
  3. The Conqueror
  4. Skinless Beast
  5. Devil Speed
  6. Oxidizer
  7. Shock Till You Drop
  8. Absolution, No Progress
  9. Collapse
  10. Dead Man Walking

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Slovak Metal Army

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/DOGMA-incmetal-680418791990214/?fref=ts
http://bandzone.cz/dogmainc
https://www.facebook.com/slovakmetalarmy/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *