All Erased – Final Extinciton

All Erased Final coverVo všeobecnosti je známe, že Česká republika produkuje veľmi veľa kvalitnej hudobnej produkcie, cez všetky možné žánre, nehovoriac o undergrounde (Krabator, Debustrol). Keď sa mi dostalo do uší toto CD od týchto Břeclavákov, myslel som, že nebudem sklamaný, že vedia čo robia. Bohužiaľ opak bol pravdou.

Skutočne neviem s akou myšlienkou títo českí „death-metalcoristi“ vchádzali do štúdia, čo chceli priniesť svetu „hudobné“. Pokúšal som sa prísť na to, ktorý žáner vôbec hrajú, miestami to boli nu-metal, alternative metal, post punk… čo sú? Ak sa skutočne považujú za death-metalcore, tak to je asi škandalózny vtip.

V skladbách musí byť určitý poriadok, no gitary mi prišli veľmi uvoľnené a nepočul som vôbec žiadnu štruktúru. Samotné pesničky nemali vôbec žiadnu hĺbku, žiadne momenty, kde sa mohol poslucháč uchytiť. Rozumná stopáž celých skladieb je ten dôvod, prečo tento album neskončil v samotných hlbinách pekla! Taktiež zvuk bicích si zaslúži pochvalu.

Celkovým vyznením mi prišiel ako nepodarený kopirák Brujerie. Všetky skladby sú v rovnakom tempe, nevidím medzi nimi vôbec žiadne rozdiely (ak chlapci chcú vedieť, ako sa má robiť death metal, nech si pustia Hypocrisy, Arch Enemy, Benediction alebo Bolt Thrower), poprípade niečo metalcorové (Suicide Silence, hlavne ich posledný album).

Spevácky mi prišiel Radim “Raiden” Hubáček podobný Nergalu z Behemothu (podotýkam, hlavne, keď siahal do výšok, nanešťastie z čias jeho vrcholu 1999-2002 a 2007-2009). Hlas má celkom dobrý, no v mnohých skladbách bol stále rovnaký. Pokúšal som sa nájsť vôbec slušnú gitarovú prácu, ale neúspešne. Najzaujímavejší koniec má song „Legacy“.

Obal od CD vyzerá ako nepodarok od nejakého zlého amerického hororového filmu. Použiť členov kapely na prednú stranu, ako zlé vyzerané obrázky z photoshopu je dosť silná šálka kávy aj na mňa. Navyše názov (robený ako keby prítomný grafik vybral hneď prvý font, ktorý mal po ruke) vôbec nesedí s celkovým vizuálom.

V kútiku duše cítim, že majú v sebe potenciál, musia na sebe zapracovať, aby dosiahli niečo hudobne skutočné. Snáď má nabudúce českí chalani potešia, pretože to, čo sa mi dostalo ma veľmi nepotešilo.

Lineup:

  • Radim “Raiden” Hubáček- Growling, Screaming
  • Pavel ”Profesor” Kmenta – gitara
  • Marek ”Diego” Šranko – gitara
  • Jakub ”Janda” Janík – basa, doprovodný spev
  • Staňa ”Hulk” Sevelda – bicie

Tracklist:

  1. Battering Ram
  2. Am I Alive?
  3. Screaming Extinction
  4. Deepest Scar
  5. Primal Instinct
  6. Kill me so I can live
  7. Legacy
  8. Day of thousands suns

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/allerasedband/
https://www.youtube.com/channel/UCrNsWM6KiciMyTf8q0i9oIQ
http://bandzone.cz/allerased/

Hodnotenie: 2/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *