Within Silence – Return from the Shadows

within silence return coverDebutový album košických melodikov Within Silence – Gallery of Life z roku 2015 bol príjemným prekvapením.

Kapele sa ho podarilo vydať pod hlavičkou švédskeho vydavateľstva Ulterium Records, ktoré je zamerané prevažne na kresťansky metal z celého sveta (vydávajú pod nimi aj známi Američania Theocracy). Po ňom nasledovalo množstvo koncertov, hlavne na Slovensku, no chlapci si vyrazili aj do zahraničia (európske turné s Theocracy).

Popri tom vymenili jedného člena v zostave – basáka Filipa Andela nahradil Viktor Vega. Všetci samozrejme očakávali, s akým materiálom prídu títo Košičania ďalej.

Pred pár týždňami vyšiel nasledovník GOL a dostal názov Return from the Shadows. Nahrávaný a mixovaný bol tentokrát u veľhlasného Rolanda Grapowa v jeho štúdiu v Zvolenskej Slatine. Ale dosť reči na úvod, poďme na obsah.

Melódie

Osobne síce nepatrím k nadšencom Rolandovej práce, no musím povedať, že z hľadiska zvuku a celkovej produkcie tomuto albumu nemám čo vytknúť a taktiež samozrejme nie je čo vytknúť ani ohľadom muzikantských výkonov.

CD pokračuje v podobnom duchu ako ich prvotina Gallery of Life. Dočkáme sa tu chytľavých skladieb s veľkou porciou šťavnatých melódií (napr. hneď úvodná We Are The Ones je rovnako kvalitná hitovka ako Silent Disire).

Prvé štyri skladby obsahujú aj veľmi silné refrény. Piesne v druhej polovici sú síce tiež kvalitné (do pozornosti dávam hlavne You and I) , no po stránke refrénov a melódií sú o čosi slabšie ako tie na prvom mieste.

Okrem iného sa tu pustili aj do dvoch dlhších songov. Prvý In the Darknes na pozícii číslo päť má až 16:50 minút. Našťastie je skvelo spracovaný (okrem melódií tu nechýbajú zmeny rytmov), takže sa nudiť určite nebudete. Druhý Return from the Shadows (gitarami mierne pripomínajúci Fínov Stratovarius) sa nachádza na poslednom mieste, nuda nehrozí ani pri ňom.

Zhrnuté a podčiarknuté 

Aby sme si to zhrnuli, ak sa vám páčil Galery of Life, určite vás zaujme aj Return from the Shadows. Ak vám meno Within Silence nič nehovorí, tak siahnite po aktuálnom Return from the Shadows a potom aj po spomínanom debute.

Lineup:

  • Martin Klein – hlavný spev, doprovodné vokály
  • Richard Germanus – sólo a rytmické gitary
  • Martin Cico – rytmické gitary
  • Viktor Vega- basa
  • Peter Gacik – bicie

Tracklist:

  1. We Are the Ones
  2. Heroes Must Return
  3. Children of Light
  4. Calling from the Other Side
  5. In the Darkness
  6. The Final Victory
  7. You & I
  8. Master
  9. Return from the Shadows

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Ulterium Records

Youtube ukážka:

Linky:
 https://www.facebook.com/withinsilenceband
https://www.instagram.com/withinsilenceofficial/
http://bandzone.cz/withinsilence

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *