Koncoročná anketa 2017

Ako už je menšou tradíciou, aj tento rok si môže prečítať ako hodnotia práve končiaci sa rok známi ľudia zo scény. Tentokrát odpovedali Maroš Buchel (HARD”n”HEAVY – Heavy Metal Radio Show), Johny Štefeček (Poetry In Telegrams), Peter Hajdu (Slight Lie, Amatae Adea), Peter Hija (Fishartcollection, God Defamer, Mironoga), Tomáš Kilian (Black Light).
nový rok 2018

maros hard n heavyMaroš Buchel (HARD”n”HEAVY – Heavy Metal Radio Show)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2017?

Maroš Buchel: Celkom vyčerpávajúco. Ak hovoríme o osobnej sfére teda, pretože okrem toho, že staršia dcéra začala chodiť do školy, tak mladšia je stále vnímavejšia, na jar sme sa sťahovali do vlastného, udialo sa toho naozaj dosť.

Celý rok bol v znamení progresu, v každej sfére, na ktorú si spomeniem. Teším sa z toho, ako dopadli voľby do vyšších územných celkov, od toho momentu už toľko nepočujem o extrémne pravicových excesoch.

Aj som zabudol, aký je ten svet krásny, keď to nemusím, ako správar, ale i ako jedinec dennodenne riešiť.

Čo ťa príjemne prekvapilo na česko-slovenskej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Maroš Buchel: Príjemne ma prekvapila tá vlna záujmu zo strany metalových poslucháčov, prispievať do scény z tej druhej strany pomyselnej barikády – vo forme informovanosti ostatných poslucháčov a vydavateľskej podpory.

Či už je to Hlukoskop, Eargrinder, Slovak Metal Army a súvisiace Immortal Souls, občas mám pocit, že na Slovensku rastie viac projektov, ktoré rozoberajú a pomáhajú kapelám, ako kapely samotné hehe. Viem, že väčšina týchto projektov sa zrodila v roku 2016, no myslím si, že rok 2017 bol pre všetkých naozaj progresívny a veľmi ma to teší.

Taktiež, veľkú radosť mi spravil aj comeback Immortal Souls fanzinu. Keďže som sa narodil v približne rovnakej dobe ako spomínaný zin, tak som nemal šancu si užiť jeho diy (tak to má byť) nádheru, no teraz konečne môžem! Fakt sme tuším, ako ľudstvo pochopili, že to najlepšie už máme za sebou, tak sa k tomu vraciame!

Smutný som naopak zostal zo stagnácie magazínu Metalscéna. Prvé dve čísla sa mi páčili a tešil som sa na pokračovanie. Stále som ale nezanevrel a verím, že sa tretieho čísla dočkáme!

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Maroš Buchel: Tento rok som skrz rodičovské povinnosti úplne absentoval z koncertných záležitostí, ale musím povedať, že z toho, čo som sledoval považujem za najväčšiu udalosť turné ČAD a CATASTROFY, a niekoľko vypredaných večerov v rámci tohto turné. Kedy naposledy si na Slovensku spozoroval takýto záujem o metalové kapely?

Pre mňa je toto dôkazom, že konečne máme v našej krajine aj kapely, ktoré vzbudzujú záujem aj u nemetalistov. Viem, že možno tieto dve kapely začínajú byť v kruhoch tvrdého jadra trochu zaznávané, paradoxne práve za túto extrémnu popularitu aj mimo scény, no ja im strašne fandím a objektívne (i z časti subjektívne) si myslím, že je to to najlepšie, čo v slovenskom metale máme. Hlavne Catastrofy.

Sledujem ich už skoro osem rokov a taký progres, aký spravila táto kapela od prvého dema po ich posledné splitko, spravil v našich končinách málokto. Tá popularita je maximálne zaslúžená, ich práca je svedomitá a svieža.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Maroš Buchel: Ťažko povedať, tento rok mám tých favoritov viacero. ČAD nahrali svoj najlepší album od Súkromnej vojny, Blacksun Flowers od DOGMA Inc. drtí asfalt a oplýva obrovskou profesionalitou. Rovnako silný bol aj album Dogma od ATTACK OF RAGE, v princípe niečo úplne iné v rámci ich tvorby, no zmena tým najsprávnejším smerom, viac deathových prvkov a najlepší zvuk, aký som doteraz v ich prípade počul.

EDITOR na moje prekvapenie nahrali vynikajúci comebackový album. Dlho očakávané vydania, ktoré mi vyrazili dych boli od SAMSARY a BRUTE, taktiež obe vysoko profesionálne vydania. Keď sa, ale zamyslím a pozriem do srdca, čo na mňa tento rok najviac spravilo dojem, bolo to určite splitko ILÚZIA/DÁŠA FON FĽAŠA.

Dáša po prvý krát nahratý v skutočnom štúdiu a emotívny rozlúčkový materiál žilinskej ILÚZIE, neskutočná nahrávka na oboch stranách vinylu! Záverečný titulný song „V dobrom aj zlom“ je pre mňa najlepší, tento rok nahratý song, respektíve najviac ma zasiahol. Instantné zimomriavky.

Dlhohrajúci debut ACID FORCE, „Atrocity for the lust som tiež mal v aute neskutočne dlho. Tomu albumu hovorím, správne uchopená žánrová záležitosť. Nikomu sa ešte u nás nepodarilo takto deštruktívne hrať crossover/speed metal. Naozaj neviem vybrať iba jeden album.

Album zo svetovej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Maroš Buchel: Myslím, že toto bude veľmi kontroverzná odpoveď, ale zo zahraničných vecí som tento rok najviac točil album Songs of Love and Death od Nergalovho projektu ME AND THAT MAN. Niektorí vravia že to je country, no podľa mňa to je Johnny Cash z pekla, hrajúci špinavé blues a rocknroll.

Z metalovejších záležitostí ma ešte bavil nový MUNICIPAL WASTE a najpríjemnejším prekvapením pre mňa určite bol album Rough Times od nemeckých KADAVAR.

To bol naozaj vydarený album. Black Sabbath tento rok možno oficiálne ukončili svoju kariéru, no v týchto Nemcoch sa skrýva ich nasledovník. Ale, top album zo svetovej scény. Za mňa určite rovnomenný, dlhohrajúci debut od poľských DESZCZ, pretože mi otvoril svet neocrustovej scény. Som rád, že sa subžánre stále vyvíjajú i napriek tomu, že mám pocit, že ľudstvo už všetko vymyslelo.

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2018?

Maroš Buchel: Nezvyknem až tak veľmi hľadieť do budúcnosti, no určite sa teším na nové albumy The Wilderness, Hypnotic a samozrejme Catastrofy. Z koncertných udalostí bude skutočná lahôdka oslava dvadsať rokov Brute.

Myslím, že podobné udalosti sú skutočne dôležité, je potrebné aby metal ako taký na Slovensku nabral na vážnosti, nech si ľudia zvykajú, že aj lokálne akcie nesú opiáše so živou hudbou, ale v prvom rade vystúpenie kapely, ktorá do svojej tvorby tlačí hodiny a hodiny energie.

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2018?

Maroš Buchel: Ťažko povedať, nesledujem svetovú scénu až tak podrobne, aby som vedel predpovedať, čo sa stane alebo očakával niečo konkrétne od svetovej scény. Skoro výhradne sa venujem len domácej scéne. Pre mňa je najočakávanejšia udalosť celej budúcnosti to, že sa nejaká slovenská kapela stane svetovou. Žiaľ, ale odpoveď na tvoju otázku veľmi nenachádzam hehe.

Budem úprimný, i keď možno trochu trápny, som zvedavý či RAMMSTEIN a SYSTEM OF A DOWN vydajú tie ich dlho sľubované albumy. 🙂

Chystáš niečo nové ohľadom tvojej relácie na budúci rok?

Maroš Buchel: Primárne chystám púšťanie hudby aj z vinylov, rád by som to riešil spôsobom špeciálneho večera, raz za mesiac si pozval vášnivého zberateľa vinylov a prediskutoval s ním jeho zbierku a niečo z nej pustil. Inak, ale nič špeciálne nechystám, budem sa snažiť udržať si štandard a prípadne sa stále zlepšovať, menej koktať, lepšie sa vyjadrovať hehe.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor prajem všetko dobré do nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Maroš Buchel: Ja ďakujem tebe za slovo a hlavne za celoročnú podporu HARD“N“HEAVY na tvojom webe, neskutočne si to vážim!

Čitateľom prajem do nového roka hlavne menej drog a alkoholu, lebo všeobecne platí, že čím viac energie vrážaš do rozbíjania si mozgu, tým menej energie ti zostáva na podporu tvrdej hudby. A to myslím úplne smrteľne vážne. Tvrdá muzika je najlepšia droga na svete, buďte závislí len od nej!

Linky:
https://www.facebook.com/wowhardnheavy/
http://www.internetoveradio.sk/webplayer3/player.html


johny stefecek 2017Johny Štefeček (Poetry In Telegrams)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2017?

Johny Stefecek: Trochu ma mrzí, že tento rok som v rámci svojho medzinárodného projektu POETRY IN TELEGRAMS nič nevydal, ale v ceste mi stálo viacero prekážok.

Pozitívne však je, že za CD POETRY IN TELEGRAMS – Melancholy sme získali nomináciu v kategórii Hard & Heavy na Radio_Head Awards a natočili sme štvrtý videoklip k songu Bulgakov.

Ide o ďalší príbeh zo série, ktorá začala v r. 2014 a stále pokračuje.

Čo ťa príjemne prekvapilo na česko – slovenskej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Johny Štefeček: Naša scéna rastie a má podporu aj vo viacerých médiách. Spomeňme len Headbanger_FM (Rádio_FM), Hard“n“Heavy (Rádio WOW) či reláciu Hudba Made in Slovakia (RTVS). Výbornú prácu pre slovenský underground tiež robí Juro Haríň a SMA. Vďaka aj za všetky časopisy a metalové webstránky.

Škoda však, že uviazla výroba magazínu Metalscena. Čo sa týka zahraničnej scény, mám radosť z množstva koncertov svetových kapiel, ktoré čoraz častejšie môžeme zažiť aj v našich končinách.

Mrzia ma úmrtia výborných hudobníkov – napr. len pred pár dňami zomrel Warrel Dane (Nevermore), s ktorým som sa ešte minulý rok v Bratislave rozprával a fotil.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Johny Štefeček: Chystám sa bilancovať aj na svojom blogu Poetry in Telegrams, takže tieto otázky mi aspoň pomôžu utriediť si myšlienky a spomienky. Z hľadiska významu a nostalgie bol udalosťou roka koncert skupiny Helloween v Bratislave. Myslím, že nikto už nedúfal, že uvidíme na jednom pódiu Kiskeho, Hansena a zvyšok kapely. Škoda, že chlapci nepozvali aj Rolanda Grapowa, u ktorého pravidelne nahrávam – mal veľký podiel na nahrávkach skupiny v období po albume Keeper of the Seven Keys, Part II. Helloween si dnes pustím naozaj iba sporadicky, ale to, čo dokázali vo svojom ranom období, za to im patrí veľká poklona…

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Johny Štefeček: Z toho, čo som počul, ma najviac presvedčil ČADBastard. Chlapcom a dievčaťu sa podaril výborný zvuk a najmä – verím im to, čo robia.

Album zo svetovej scény?

Johny Štefeček: Pre mňa je dlhodobejšie zaujímavý vývoj nórskej kapely Leprous. Aj tento rok sa im podaril silný album so slovenským názvom – Malina, hoci osobne mám ešte radšej ten predchádzajúci (The Congregation).

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2018?

Johny Štefeček: Toto si naozaj netrúfam odhadnúť, ale rád sa pridám do partie kapiel, ktoré chcú niečo dokázať. V roku 2018 snáď teda vyjde aj novinka Poetry in Telegrams.

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2018?

Johny Štefeček: Neviem, čo očakávajú ostatní, ale mňa by potešili nové albumy rôznych mojich obľúbencov. A predsa jedna vec mi ešte napadá – Jonathan Davis (Korn) chystá sólové turné!

Škoda len, že už sa ho nezúčastní jeho dvorný gitarista Shane Gibson. Stále ma mrzí, ako zle dopadol jeho príbeh. Nedožil sa ani vydania druhého albumu vlastnej kapely STORK, ktorú založil s Thomasom Langom. Toto obdobie si pamätám veľmi dobre, lebo v tom istom roku (2014) mi Thomas nahrával bicie na moje CD Songs for Desperate Lovers…

Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

Johny Štefeček: Už len zopakujem, že by som rád nahral nový materiál s ďalšími zaujímavými hosťami. Držte palce, nech sa všetko podarí a sledujte našu webovú i facebookovú stránku.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roka, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Johny Štefeček: Asi len veľmi jednoducho – nech nám rok 2018 vyjde aspoň na 100%.

Autor foto: Svetozár Štefeček

Youtube ukážka:

Linky:
www.poetryintelegrams.com
www.facebook.com/poetryintelegrams
www.poetryintelegrams.bandcamp.com
www.youtube.com/user/poetryintelegrams
www.twitter.com/PoetryInT


peter hajdu 2017Peter Hajdu (Slight Lie, Amatae Adea)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2017?

Peter Hajdu: Zdravím čitateľov Metalmania-Magazínu. Končiaci rok hodnotím vskutku pozitívne, v podstate tak, ako všetky predošlé. Udialo sa toho veľmi veľa či už dobrého, alebo zlého, ale v konečnom dôsledku – dá sa 😀

Čo ťa príjemne prekvapilo na česko-slovenskej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Peter Hajdu: Ťažko povedať, či ma to prekvapilo, lebo som tomu stále veril… hovorím o rastúcom záujme o fyzické nosiče a veľmi pomaličky aj o undergroundové akcie na východe.

Sklamanie – pre mňa osobne jednoznačne zrušenie More Than Festu na poslednú chvíľu. Mohla to byť udalosť, o akej sa nám ani nezdalo.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Peter Hajdu: Evidentne bratislavská zastávka Pumpkins United Tour, na ktorú som sa ale neobťažoval ísť 😀 Keď sa tak zamyslím, jediná väčšia akcia, na ktorej som sa tohto roku zúčastnil, bol Dobrý Festival, ktorý bol až na zopár maličkostí rozhodne viac, než dobrý. Doprial som si aj niekoľko klubových akcií, z ktorých každá bola niečím výnimočná.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Peter Hajdu: Jeden je príliš málo. Bez poradia:

  • Within Silence – Return From The Shadows. Najprv sa mi nezdal taký dobrý, ako debut, ale po zopár otočeniach v prehrávači som si uvedomil, že opak je pravdou, skladateľsky je oveľa vyzretejší.
  • Gloom – Catharsis. Pre mňa návrat roka. Je neuveriteľné, že po tak dlhej dobe tá banda vyrukovala s materiálom prepchatým hitmi, akoby sa nechumelilo.
  • Alter Ego – Back To Rock’n’Roll. Sú to kamaráti a veľmi som im vydanie toho albumu prial, lebo väčších makačov ako sú oni asi nepoznám. To, čo mi začalo liezť z reproduktorov po vložení CD, ma však posadilo na riť. Vo svojom žánri sa im na Slovensku nevyrovná nikto a rozhodne by sa nestratili ani v okolitých štátoch, eventuálne v Európe.
  • Silegrail – s/t. Vysoká škola progu v tom najlepšom zmysle slova. Nádherné kompozície bez zbytočných exhibícií, všetko je podriadené celku, agresivita s jemnosťou a priamočiarosť s komplexnosťou sa snúbia s úplnou samozrejmosťou.
  • Laid To Waste – Mental Decay. Je to síce česká kapela, no aj tak je to thrash/speed prvotriednej kvality, ktorý so cťou konkuruje ktorémukoľvek veľkému menu svetovej scény (a v súčasnosti, dovolím si tvrdiť, ich aj preští).

Album zo svetovej scény?

Peter Hajdu: Tu už nebudem taký ukecaný, tak len v bodoch:

  • Ten – Gothica
  • Power Quest – Sixth Dimension
  • Lovebites – Awakening From Abyss
  • Kreator – Gods Of Violence
  • The Night Flight Orchestra – Amber Galactic

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2018?

Peter Hajdu: Uf, ja ti ani neviem, tak nejak všeobecne klubové akcie, mám v pláne byť budúci rok oveľa poctivejší, čo sa týka ich návštev.

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2018?

Peter Hajdu: Už teraz je naplánovaných na leto toľko neskutočných akcií s tak silnými menami, že vyberiem len námatkovo – Deep Purple v Brne. Celkom som zvedavý na nový album Judas Priest, keďže Redeemer of Souls bol celkom ťažký prúser, takže nepohneval by som sa, keby si napravili reputáciu.

Čo nového chystáš vo svojich pôsobiskách na budúci rok?

Peter Hajdu: Rozhodli sme sa otočiť kormidlo od arrogant metalu a od nového roku makáme na nových skladbách, ktoré by sa dali zaradiť ako blackcore/popgrind/aggrojazz. Okrem toho sme sa rozhodli ukončiť aktívne koncertovanie, lebo keď si raz arrogant, len tak sa toho nezbavíš. Odteraz koncertujeme len pasívne.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor prajem všetko dobré do nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Peter Hajdu: Mám dva, tu je prvý: https://slightlie.bandcamp.com/

Ten druhý: Kupujte CD-čká/vinyly/kazety/whatever, navštevujte malé koncerty vo vašom meste, alebo aspoň zdieľajte články o vašich obľúbených kapelách – to všetko je nenahraditeľná pomoc pri budovaní niečoho, čoho ste aj vy súčasťou – jednej úžasnej komunite ľudí, ktorá žije tou najlepšou muzikou pod slnkom. Keep fuckin’ supporting metal!

Youtube ukážky:

Slight Lie:

Linky Slight Lie:
https://www.facebook.com/SlightLie
http://bandzone.cz/slightlieofficial

Linky Amatae Adea:
https://www.facebook.com/amataeadea
 http://bandzone.cz/amataeadea


peter hija 2017Peter Hija (Fishartcollection, God Defamer, Mironoga)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2017?

Peter Hija: Ahoj. Ako každý rok, zbehol neuveriteľne rýchlo.

Z pohľadu súkromného života si nemôžem spomenúť na nič dramaticky negatívne, takže ho hodnotím iba pozitívne. Všetci blízki sú v poriadku a to je hlavné. Trošku ma mrzí, že som nebol viac koncertne aktívny či už ako divák alebo účinkujúci.

O skvelé koncerty rozhodne núdza nebola. Čas, lenivosť alebo iné povinnosti to však zariadili inak. Taktiež, tak úplne nevyšli ani nahrávacie plány, ktoré sme si na tento rok stanovili, čiastočne spojené s turbulentnejšou atmosférou v kapele. Veci sa riešia a ukáže čas. Zubatá s kosou ani tento rok scénu nešetrila a vzala nám niekoľko zvučných mien. Taký odchod vždy zamrzí. Fašisti však dostali na prdel, takže dobre.

Čo ťa príjemne prekvapilo na česko-slovenskej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Peter Hija: Aby som bol úprimný, mám veľké resty a kopec albumov alebo pikošiek mi tento rok uniklo či čaká v poradí, takže to treba brať s rezervou.

Avšak správa o živom vystúpení prešovských Wayd po ôsmich rokoch a neskôr aj spoločné hranie na tejto perfektnej akcii, určite radím medzi veľké a príjemné udalosti. Za zmienku stojí aj návrat Dehydrated s novým albumom a celkom vysoká úroveň slovensko-českej produkcie.

Nielen tej metalovej. Celosvetovo sa toho určite udialo veľa, no nič také zásadné a prekvapivé sa mi nevynára v pamäti. Asi len tie nepríjemnosti okolo poľských Decapitated. A keď sa vrátime domov, tak správanie organizátorov českého festivalu Rockfest Dačice bolo veľkým sklamaním, keď po útoku na speváka Hentai Corporation zrušili ich vystúpenie miesto toho, aby zrušili útočníka.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Peter Hija: Aj z toho mála, ktoré som absolvoval, ťažko vybrať iba jednu. V rámci SR určite Wayd v Prešove, Converge alebo The Ills v Bratislave či Zatokrev v Trnave. V Prahe boli zase perfektní Foo Fighters. Ak by sme teritórium mohli rozšíriť o ďalších susedov, tak vrcholom celkovo by bol asi koncert The Dillinger Escape Plan v Budapešti. Ten bol neskutočný. Za zmienku tiež stoja aj Paramore vo Viedni.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Peter Hija: Fakt že podarený (mini) album sa podaril Ivovi Babilonskému z košických Obliterate. Po skladateľskej aj zvukovej stránke. Radosť počúvať. Aj keď to nie je metal. Takže Ivin – Through the night. A nemôžem opomenúť ani čerstvý debut československých Ellenséges Gombóc – Six six six unwillingly given figs. Taká zmes nálad sa nepočuje bežne.

Album zo svetovej scény?

Peter Hija: Asi bostonský Elder a ich Reflections of a floating world. Krásny album, ktorý môžem počúvať stále dokola. Páni sa vedia vyhrať s melódiami a vtiahnu poslucháča do svojho ľahko psychedelického, no stále dostatočne heavy stoner metalu. Ale aj novinky od Leprous, Mastodon, The Contortionist či Dead Cross sú prudko a často počúvateľné.

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2018?

Peter Hija: Nový album Obliterate.

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2018?

Peter Hija: Jednoznačne nový album a koncert A Perfect Circle v Berlíne.

Čo nového chystáš na svojich pôsobiskách budúci rok?

Peter Hija: Ako som spomenul v úvode, veci okolo Fishartcollection sa tento rok nevyvíjali úplne podľa predstáv, tak verím, že sa vyriešia a dotiahne sa aj nová nahrávka do fyzickej podoby.

Ak popri tom stihneme aj nejaké živé hranie, budem rád. S God Defamer by sme sa tiež mohli trosku rozhýbať k nejakému novému materiálu, ale čí to tak aj bude, netuším. Mironoga je štúdiový projekt a plne závislý od Rada.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor prajem všetko dobré do nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Peter Hija: Ďakujem veľmi pekne. I tebe a čitateľom Metalmania-Magazínu želám úspešný rok plný skvelej hudby a fantastických koncertov, ktorých nech je, čo najviac. Majte otvorené oči, uši a hlavne hlavy.

Autor foto: Ladislav Layosh Dvořák

Youtube ukážka Fishartcollection:

Youtube ukážka God Defamer:

Linky Fishartcollection:
https://www.facebook.com/Fishartcollection/
http://bandzone.cz/fishartcollection

Linky God Defamer:
https://www.facebook.com/pg/GOD-DEFAMER-156542420282/
http://bandzone.cz/goddefamer

Linky Mironoga:
http://bandzone.cz/mironoga


tomas kilian black light 2017Tomáš Kilian (Black Light)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2017?

Tomáš Kilian: Celkom fajn… Našiel som pár nových skvelých kúskov a hodnotím ho celkom pozitívne, nie len čo sa metalu týka.

Čo ťa príjemne prekvapilo na česko-slovenskej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Tomáš Kilian: Prekvapil ma Ressurection od Dehydrated a Henchmen od Brute, sklamanie asi žiadne

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Tomáš Kilian: Pre mňa to bol System of a Down v Prahe

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Tomáš Kilian: Bastard od Čadu

Album zo svetovej scény?

Tomáš Kilian: Prvé metalové na ktoré si spomeniem sú asi Code Orange – Forever; Rest, Repose – Rest, Repose; Kreator – Gods of Violence a nedá mi nespomenúť nový singel od A Prefect Circle – The Doomed. A taktiež aj Iron Reagan – Crossover Ministry.

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2018?

Tomáš Kilian: Ťažko povedať ešte nie je všetko oznámené pre mňa je to zatiaľ Pearl Jam v Prahe (aj keď to nie je Slovensko, je to veľmi blízko).

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2018?

Tomáš Kilian: Určite niektoré veľké festivaly, aj keď osobne sa asi žiadneho nezúčastním.

Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

Tomáš Kilian: Určite nejaké koncerty a osobne dúfam že aj nejaká nová muzika ale to je ešte ďaleko 😉

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor prajem všetko dobré do nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Tomáš Kilian: Pozdravujem všetkých prajem všetko dobré a dúfam že sa v roku 2018 dočkáme ešte viacej kvalitnej muziky.

Yotube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/blacklightthrash
http://bandzone.cz/blacklightke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *