Steve “Lips” Kudlow (Anvil) – ,,Nikdy sme nerobili žiadne kompromisy…”

anvil spevák

anvil spevák
Aj keď sa Kanaďania Anvil nikdy nestali hviezdami v pravom slova zmysle poznajú ich starí aj mladí. Starší si určite pamätajú ich klasické albumy ako Hard ‘n’ Heavy, Metal on Metal, Forged in Fire z 80-tych rokov. Mladším je táto kapela známa hlavne z dokumentárneho filmu Anvil! The Story of Anvil. O pár dni prídu na trh s novým albumom Pounding the Pavement. Pár slov o ňom (a nie len o ňom) povedal gitarista a spevák Steve “Lips” Kudlow.

Zdravím Steve. Kapela Anvil vydá v januári budúceho roka nový album Pounding the Pavement. Aký bol proces jeho vzniku?

Steve “Lips” Kudlow: Čauko. Klasický… ja som prišiel s riffmi a potom sme spolu dali dokopy kostru piesní. Následne som napísal texty. Zbytok bol dorobený za behu počas nahrávania.

Čo môžu fanúšikovia od neho očakávať?

Steve “Lips” Kudlow: Jedná sa o Anvil v pravom slova zmysle. Prišli sme na to čo chceme, a presne tak vypadá aj výsledok.

Nachádzajú sa na ňom nejaké významné rozdiely oproti vašej predchádzajúcej tvorbe?

Steve “Lips” Kudlow: Prakticky všetko je nejaké pokračovanie, avšak nie rovnaké. Každý album je výsledok daný časom a miestom, kedy a kde vznikol.

Osobne váš album považujem za kvalitný heavy metalový album s obrovským potenciálom. Rád by som sa však opýtal na jednu pieseň a to konkrétne Doing What I Want. Dá sa názov piesne parafrázovať na celú vašu tvorbu?

Steve “Lips” Kudlow: Áno, máš pravdu. Nikdy sme nerobili žiadne kompromisy a všetko čo sme spravili bolo preto, lebo sme to chceli spraviť.

Chystané turné

Zároveň vás čaká turné po celej Európe. Je hranie v Európe pre vás niečím iné ako hranie na americkom kontinente?

Steve “Lips” Kudlow: Európa je väčšie publikum pre to čo robíme. Je to pravý metal pre pravých fanúšikov. Metalová hudba je menej uznávaná v Severnej Amerike, publikum je roztrúsené a je ťažšie sa k nemu dostať.

Je možné, že by ste odohrali nejaký koncert aj na Slovensku?

Steve “Lips” Kudlow: Dúfame, že sa k vám raz vrátime!

anvil kapela

Minulosť

Poďme sa teraz baviť o minulosti. Ako si spomínate na vaše hudobné začiatky?

Steve “Lips” Kudlow: S Robom som sa stretol keď mal 15 rokov (ja som mal 17). Chceli sme vytvoriť najtvrdšiu kapelu v Kanade. Tomu plánu sme ostali verní aj po 45 rokoch.

Ak by ste sa mohli vrátiť v čase, zmenili by ste niečo?

Steve “Lips” Kudlow: Nie, nemenil by som nič. Všetko čo som spravil som urobil tak ako som chcel a som veľmi hrdý na naše úspechy.

Zároveň treba u vás určite okrem samotnej hudby oceniť aj obrovské odhodlanie a nasadenie. Myslíš si, že práve tieto vlastnosti v súčasnosti chýbajú mnohým kapelám?

Steve “Lips” Kudlow: Nemyslím si, že práve toto je niečo, čo by mladé kapely potrebovali. Skôr potrebujú byť niečím výnimočné a zároveň mať aj kopu šťastia.

Svetová scéna

Rovnako ste sa po čas vašej kariéry stretli s viacerými hudobníkmi a umelcami. Ktorí ťa najviac inšpirovali a ktorých si najviac vážiš?

Steve “Lips” Kudlow: Stretol som sa asi so všetkými obľúbenými gitaristami a musím povedať, že všetci sú skvelí ľudia. S niektorými som doteraz v pravidelnom kontakte, s inými len raz za čas, avšak všetko to sú vzťahy založené na priateľstve a vzájomnom rešpekte.

Berieš to ako poctu, že sa niekto rozhodol o tvojej kapela nahrať film?

Steve “Lips” Kudlow: Ako obrovskú poctu a musím priznať, že to zmenilo aj mnohé veci.

Mohol by si niečo povedať o hudobnej scéne v Kanade?

Steve “Lips” Kudlow: Našťastie sme stále veľmi relevantná skupina v našej krajine, a môžeme hrať v mnohých kluboch. Dosiahnuť niečo také nie je vôbec jednoduché.

Youtube ukážka:

Linky:
http://my.tbaytel.net/tgallo/anvil/
https://www.facebook.com/anvilmetal/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *