Magnum – Lost on the Road to Eternity

Magnum Lost on coverBritský gitarista Tony Clarkin už dlhé roky prichádza s množstvom kvalitných nápadov na zaujímavé skladby. To dokazuje hlavne 20 albumov jeho kapely Magnum. Ako prezradil napr. v rozhovore pre januárové číslo magazínu Spark, skladby pre nedávno vydanú novinku Lost on the Road to Eternity začali vznikať už počas turné k predposlednému Sacred Blood “Divine” Lies a netajil sa, že už teraz ma nápady na ďalší počin.

Hudobne na LOTRTE viacmenej pokračujú ,,Clarkinovci“ v ceste začatej už na Wings of Heaven, teda v príjemnom melodickom hard rocku s charizmatickým spevom Boba Catleyho. Po stránke spevu sa tento počin fakt vydaril. Dlho som Boba nepočul tak dobre spievať (do pozornosti dávam hlavne skladby Show me Your Hands, Welcome To The Cosmic Cabaret).

Piesňam nechýba potrebná rozmanitosť a taktiež aj moderný sound. Špecialitou je titulná vec – tam budete počuť aj orchester a zaujímavého hosťa, ktorým nie je nikto iný ako Bobov spevácky kolega s Avantasie, sám Tobias Sammet. Škoda, že orchester je iba v tej jednej, ak by bola celá platňa s orchestrom nič by nepokazili.

Budeme tu mať aj dve dlhšie skladby – Welcome to the Cosmic Cabaret (8:13) a záverečnú monumentálnu King Of The World. Prvej zmienenej akosi chýba dynamika, druhá je však skvelým zakončením albumu.

Aj keď v podstate Magnum neprišli s ničím novým, Lost on the Road to Eternity je kvalitným albumom. Ak si ho vypočujete, určite nebudete sklamaní.

Lineup:

  • Bob Catley – spev
  • Tony Clarkin – gitary
  • Al Barrow – basa
  • Rick Benton – klávesy
  • Lee Morris – bicie

Hostia:

  • Tobias Sammet – spev Lost on the Road to Eternity

Tracklist:

  1. Peaches and Cream
  2. Show Me Your Hands
  3. Storm Baby
  4. Welcome to the Cosmic Cabaret
  5. Lost on the Road to Eternity
  6. Without Love
  7. Tell Me What You’ve Got to Say
  8. Ya Wanna Be Someone
  9. Forbidden Masquerade
  10. Glory to Ashes
  11. King of the World

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Steamhammer Records/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.magnumonline.co.uk/
https://www.facebook.com/magnumbandpage/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *