Satanic – Architecture of Chaos

To, že Kanada takmer bezkonkurenčne valcuje zbytok sveta v hokeji vedia asi všetci, ktorí sa aspoň okrajovo zaujímajú o šport. Avšak z krajiny javorového lista sa v posledných dňoch ku mne dostala jedna nahrávka, ktorá si zaumienila rozvalcovať všetko okolo seba aj v nešportových sférach. Reč je o debutovom albume nesúcom názov Architecture of Chaos od kapely Satanic.

To, že sa chlapci spoza veľkej kaluže nebudú s nikým babrať a bez váhania a akýchkoľvek kompromisov si pre naše sluchovody prichystali riadnu nálož je zrejmé už z prvých tónov úvodného songu Mephistophelian. Recept je viac, než zrejmý – kombinácia old school death metalu s thrash metalom, taktiež páchnucim závanom minulosti.

Nekompromisná, tvrdá, všetko naokolo drviaca záležitosť. Okrem skvelých thrash riffov dôjde aj na nejakú tú melodickejšiu časť- avšak v tomto prípade len vo forme gitarového sóla. Pokračujeme World of Chaos, ktorý napriek pokojnejšiemu začiatku prinesie so sebou ešte väčšiu smršť.

Týmto spôsobom je spravený celý album – poriadne vypaľovačky sa prestriedajú s tými, povedzme o niečo pomalšími kúskami. A na záver sa dočkáme najdlhšej a aj najvypravenejšej piesne Tchernobyl 86 (trvajúcej cez 8 minút). Avšak neočakávajte žiadnu baladu alebo niečo, čo by aspoň na malú chvíľu výraznejšie spomalilo.

Na Architecture of Chaos môžeme nájsť dokopy 8 songov a hneď úvod toho prvého vás prehodí cez palubu do toho najbesnejšieho víru, ktorý vás úplne rozmetá. Možno by niekto čakal, že vyslobodenie príde s koncom spomínaného posledného songu, avšak pozor, chlapci z Kanady si pre nás na tomto albume pripravili veľké množstvo skvelých melódií, nápadov a hlavne riffov, ktoré veru len tak z hlavy nedostanete. Ako som už napísal vyššie, kombinácia žánrov old school death metal a starý poctivý thrash si vyberá svoju daň.

To však určite nie je na škodu, pretože sa jedná o veľmi kvalitnú muziku, ktorú ocení nejeden milovník mŕtveho kovu, rovnako ako aj tí, ktoré svoje srdce zapredali thrash metalu. Plus všetci ostatní, čo majú radi tvrdú a kvalitnú hudbu.

Toto je presne ten typ hudby, ktorý dokáže vyvolať na koncertoch riadny moshpit, bláznenie ľudí a vôbec, rozprúdiť každý koncert. K inštrumentálnej stránke nemám žiadne výhrady, piesne sa nezlievajú dokopy, dajú sa ľahko odlíšiť a zapamätať už po minime posluchov.

Osobne som veľmi ocenil skvelú prácu gitary- riffy aj melodickejšie pasáže. Taktiež nemožno opomenúť vokály, nesúce sa niekde medzi groove a death metalom, ktoré taktiež pomasírujú naše bubienky peknými vibráciami.

Takže, ak by som to mal zhrnúť, Satanic so svojím debutom priniesli niečo nové do old school hudby – nový vietor (tornádo) a určite aj nespornú kvalitu.

Lineup:

  • Guillaume Petit- gitara, vokály
  • Izaac Beaudoin- basa, vokály
  • Martin Carle- bicie

Tracklist:

  1. Mephistophelian
  2. World of Chaos
  3. Processing the Undead
  4. Architecture of Apocalypse
  5. Armagedon
  6. Systematic Fear
  7. Biotech Warfare
  8. Tchernobyl 86

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Brutal Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SATANICthrashmetaltroisrivieres/
https://satanicthrashmetalgmailcom.bandcamp.com/releases

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *