Volition – Visions of the Onslaught

Volition Visions coverVolition je mladá kapela  z  mesta Tulsa v americkej Oklahome.  Svoju kariéru odštartovali v roku 2013 a svoj prvý počin zaznamenávajú v roku 2016 EP „Vengeful Satisfaction“. Od začiatku z kapely odišli mnohí členovia. Základnú zostavu tvorí dvojica  Malice Von Creitz (bicie)  a  Christian Potter (gitara, spev). Po mnohých rošádach zostáv v kapele sa marci rozhodli v Big Adventure Studios nahrať  full albumový debut “Visions of the Onslaught“.

V  90-tych rokoch thrash metal zažil naozaj desivé obdobie. Len zopár kapelám sa podarilo navrátiť starý páthos tohto žánru. Keď počúvam toto CD, spomínam na zlovestný album “Hell Awaits“ od Slayer. Miestami počujete punk, trochu death metalu, ale aj to má agresivitu a priamu linku poslucháča.

“Visions of the Onslaught“ otvára inštrumentálka  “Morbid Devastation“, čo je jedna z najlepších pesničiek na tomto CD. “Theories of Punishment“ , “Enforce with Violence“, “Vengeful Satisfaction“ a “Volition“ majú v sebe nádielku skvelých riffov. “Justified Mortality“ je ako z iného sveta (riffmi, spevom, textami a tempom). “Crypts of Flesh“ je spôsobom hrania riffov a atmosférou typický Slayer.

Po speváckej stránke  sa Christian Potter veľmi inšpiroval Tomom zo Sodomu. V poslednej dobe som si všimol, že mnoho spevákov v tomto žánri má rovnaký typ spevu.  Ja sa pýtam prečo?

Po vizuálnej stránke môžeme vidieť inšpiráciu od Sodom.  Autorom obalu je Mario Estuardo López Morales. Som rád, že nevymreli umelci, ktorí ešte maľujú obaly!

Zhrnutie: Takto má znieť pravé thrashové CD, mixom aj masteringom. Z mojej strany apelujem do budúcna, nech sa vyhýbajú plastickému zvuku bicích. Nehovoriac o tom, že basa je vynikajúco potlačená hore, krása počúvať.  Kapela je práve v momente zlomu a musia upratať u seba doma, nájsť stabilnú zostavu, pretože majú veľký potenciál. Keď sa im to podarí a vydajú ďalšie CD, ktoré bude ešte lepšie ako toto, úspech ich určite neminie.

Lineup:

  • Christian Potter – Gitara/Spev
  • Gabe Henry – Rytmická gitara, Basa
  • Malice Von Creitz – Bicie

Tracklist:

  1. Morbid Devastation
  2. Theories of Punishment
  3. Enforce with Violence
  4. Injection Vendetta
  5. Annihilation
  6. Vengeful Satisfaction
  7. Justified Mortality
  8. Crypts of Flesh
  9. Volition

Rok vydania:  2017

Vydavateľstvo: Brutal Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/VolitionThrash/
https://volitionmetal.bandcamp.com/

Hodnotenie:  4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *