Judas Priest – Firepower

Judas Firepower cover

Judas Firepower coverMesiac aj pár dni dozadu britskí klasici Judas Priest pre nás pripravili už 18. album Firepower. Pre podobné kapely podobného razenia každý album v dnešných časoch predstavuje menšiu výzvu.

Predsa ich členovia už nie sú najmladší a každý novší kúsok v diskografii je porovnávaný s klasikami, ktoré sa urodili v dobe metalu zasľúbenej – na konci 70tych a začiatku 80tych rokov.

Občas (ako aj v prípade ,,Judášov“) ani aktuálna zostava nie je totožná s tou najslávnejšou.

Veľká porcia muziky

Firepower novinka obsahuje pomerne veľké množstvo hudby, presne 58 až 26 minút. Z hľadiska gitarových nápadov (a rytmiky) sa vyrovná aj takým klasikám ako Painkiller, Ram it Down a podobne.

Obaja gitaristi odviedli skvelú prácu napriek tomu, že Glen Tipton  v čase nahrávania už dlhšie trpel pariknsonovou chorobou kvôli ktorej sa nakoniec nezúčastnil turné na podporu Firepower.

V každej skladbe nájdeme skvelé riffy a sóla. Najlepšou ukážkou kvalít celej platne sú hlavne úvodná, Evil Never Dyies, Rising From Ruins a taktiež záverečná nádherná-prenádherná balada Sea of Red.

Samotný ,,metalový boh“ Rob Halford  na svoj vek (66) rokov tiež podal skvelý výkon. Samozrejme nemôžeme očakávať spev ala Painkiller, no stále dokáže pritlačiť na pílu. Oceniť treba aj kvalitný moderný zvuk, ktorý ešte umocní váš zážitok z jednotlivých piesni.

Verdikt

Z vyššie uvedených dôvodov si dovolím tento album označiť za jeden z najlepších novodobých kúskov diskografie Judas Priest, ak nie úplne najlepší. Takto ma znieť klasický heavy metal v modernej dobe.

Lineup:

  • Rob Halford – spev
  • Glen Tipton – gitary
  • Richie Faulkner – gitary
  • Ian Hill – basa
  • Scott Travis – bicie

Tracklist:

  1. Firepower
  2. Lightning Strike
  3. Evil Never Dies
  4. Never the Heroes
  5. Necromancer
  6. Children of the Sun
  7. Guardians
  8. Rising from Ruins
  9. Flame Thrower
  10. Spectre
  11. Traitors Gate
  12. No Surrender
  13. Lone Wolf
  14. Sea of Red

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Columbia Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.judaspriest.com/
https://www.facebook.com/OfficialJudasPriest/
https://www.youtube.com/JudasPriest

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *