Awrizis – Dreadful Reflection

Havířovské zoskupenie Awrizis registrujem, tuším 4 roky, vďaka vydaniu debutu “Final Hybridation” prostredníctvom Pařát magazínu. Album som si vtedy párkrát vypočul a viac sa k nemu nevracal. Dôvod ? Metalová všehochuť, ktorú ja osobne nevyhľadávam. Mozog kapely, gitarista Frodo, je veľmi aktívny človek na hudobnej scéne. Naposledy som z jeho rúk počul album ďalšej kapely, Postcards from Arkham.

Práve Frodov rukopis je spoznávací znak obidvoch kapiel….Čo teda počujeme na aktuálnom albume Awrizis ? Opäť metalovú všehochuť, najmä však death metal, deathcore, thrash a black, podporený zasnenými rockovými plochami a občasne psychadelicky znejúcimi rifmi. Hlavný vokál je moderne znejúci a zrozumiteľný death metalový murmur  podporený hrdelným hlasom.

Kým prvá skladba “Blinded by Rays of Light” sa nesie naozaj v tvrdo rockovom duchu, dvojka “All is One” nám ponúkne melodický death metal podfarbený trochu psycho riffom, celé sa to prenesie do zasnenej rockovej farby s klávesami, potom návrat k death metalu. V tretej skladbe sa dočkáme aj hutného masakru, aj thrash metalu, vo štvrtej príjemnej blackmetalovej pasáže, šestka pre zmenu drtí hardcore….Album je naozaj zmesou tvrdo metalovej muziky kombinovanej s rockovými plochami, a práve tieto miesta mi pripomínajú spomínaných Postacards from Arkham. Skvelá gitarová práca dáva vyniknúť rôznym náladám a atmosféram.

Zvukovo nemám nahrávke čo vytknúť, album znie moderne a našlapane. Spestrenie ku klasickým nástrojom ponúknu použité sample a zvuky.

Pre koho je teda “Dreadful Reflection” určený ? Pre poslucháčov s otvorenou mysľou, pre ľudí, ktorým nevadí veľká žánrová pestrosť, zmeny nálad a farieb v hudbe. A práve tohto sa trošku obávam. Na druhej strane, ak albumu dáte šancu a venujete mu dostatok času, odmení vás príjemnými momentmi.

Lineup:

  • Marek “Frodys” Pytlik – spev, gitary
  • Matěl Grunt – gitary
  • Jakub Grunt – basa
  • Lord Izual – bicie

Tracklist:

  1. Blinded by Rays of Light
  2. All Is One
  3. From Pain to Strength
  4. I Am
  5. Towards Glass Horizon
  6. Burn the Flame
  7. Eaten by Passion
  8. Lost and Cursed
  9. Tesseract
  10. Wildheart

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: MetalGate

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.awrizis.xf.cz/
https://www.facebook.com/AWRIZIS
http://bandzone.cz/awrizis
https://awrizis.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/Awrizis

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *