Bonfire – Temple of Lies

Bonfire Temple coverAj keď nemeckí melodickí rockeri Bonfire nás od roku 1979 zásobujú kvalitnou muzikou, ich osud je prekliaty. Pomyselnou kliatbou sú neustále odchody hráčov.

Roku 2015 došlo prakticky k rozpadu. Krátko nato však gitarista Hans Ziller ohlásil úplne novú zostavu. Asi rok trvalo, kým sa ustálila do súčasnej podoby.

Od tej doby vydali dokopy tri albumy, posledný Temple of Lies vyšiel pred pár mesiacmi. Ten pokračuje v línii započatej už na prvom comebackovom Glorious – v snahe spojiť tradičný sound tejto bandy s modernými prvkami. Spomínaný cieľ sa im darí.

Nářez

Nájdeme tu množstvo krásnych melodických rockových skladieb, dokazujúcich silu súčasnej zostavy. Ak si vypočujete napr. Stand or Fall (kde spevák Alexx Stahl ukáže aký potenciál v ňom drieme), desiatku Crazy Over You (ktorá by sa nestratila ani na nejakom ich albume z 80tok) určite uznáte, že aktuálny albáč je zo všetkých troch, ktoré vyšli po spomínanom reunione najvydarenejší.

Okrem toho sa neboja zabŕdnuť ani do metalových vôd. Za prvú, titulnú skladbu, by sa nemusela hanbiť ani nejaká power/heavy metalová kapela.

Povinná jazda

Akousi povinnou jazdou je aj minimálne jedna rocková balada – tentokrát je to pieseň Comin’ Home. Nachádza sa tu v dvoch prevedeniach – klasická a akustická. Bonfire boli známi kvalitnými songami tohto typu (You Make Me Feel, Sleeping All Alone), Comin’ Home aspoň mne osobne veľmi neprirástla k srdcu.

Trochu však nechápem záveru CD – takmer 20 minútovej zmesi rôznych zvukov (zámer zaplniť prázdne miesto na CD?, vtip?). To už radšej tu mohli dať inštrumentálku s motívom s vážnej hudby ako na minulom počine.

Verdikt

Temple of Lies jasne potvrdzuje, že Hansovo rozhodnutie pokračovať ďalej pod názvom Bonfire bolo len a len správne. Podľa môjho názoru sa vyrovná aj klasickým albumom z 80tok.

Lineup:

  • Alexx Stahl – spev
  • Hans Ziller – gitary
  • Frank Pané – gitary
  • Ronnie Parkes – basa
  • Tim Breideband – bicie

Tracklist:

  1. In The Beginning
  2. Temple Of Lies
  3. On The Wings Of An Angel
  4. Feed The Fire (Like The Bonfire)
  5. Stand Or Fall
  6. Comin` Home
  7. I`ll Never Be Loved By You
  8. Fly Away
  9. I Help You Hate Me
  10. Crazy Over You
  11. Comin` Home (Acoustic Version)
  12. Friedensreich II – The Return Of The Zünsler Into The T.O.L.

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.bonfire.de/
https://www.facebook.com/BONFIREofficial/
https://www.instagram.com/bonfire_official/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *