Nervosa – Downfall of Mankind

nervosa downfall of cover

nervosa downfall of coverČisto ženské kapely nie sú vo tvrdšieho svete metalu až tak častým javom, avšak o to príjemnejší je hudobné stretnutie s niektorou z nich. A ak sa jedná o skupinu, ktorá si svoje miesto už raz a navždy napevno vydupala , potom to platí dvojnásobne.

Tak ako v prípade šarmantných dám z Brazílie zoskupených v telese Nervosa, ktoré práve vydali svoj tretí full album Downfall of Mankind.

Malé Intro na úvod a potom sa môže začať skutočná thrash jazda. Prvý song Horrodome je jasným dôkazom toho, že thrash majú ľudia z Brazílie asi priamo v krvi. V princípe sa thrash metal delí na americkú, nemeckú a (jedinečnú!) brazílsku školu, kde pochopiteľne patrí aj táto banda.

Rýchle besniace tempo, ktoré nikomu nedá ani na malú chvíľku vydýchnuť, vysoká inštrumentálna úroveň plus temná atmosféra podporená najmä vysoko postaveným vokálom speváčky Fernardy Lira.

Chvíľami som mal dokonca pocit, že sa dámy rozhodli opustiť vody thrash metalu a preskúmať extrémnejšie žánre. Ale nebojte sa. Podobne ako napr. Kreator na poslednom albume, tak aj Nervosa si pre nás pripravila nekompromisný thrash metal v temnej podobe.

V tomto nastolenom tempe pokračujeme skrz naskrz celým CD, čo znamená, že ani na chvíľu nepoľavíme. Vo výsledku tak dostávame silný kompaktný album, s dvoma menšími výnimkami – predposledná skladba Cultura do Estupro, ktorá ako jediná nie je v angličtine a posledný kúsok- bonusový song Selfish Battle, ktorý predstavuje dané trio aj v tých trochu optimistickejších polohách.

Downfall of Mankind je album chránený značkou thrash metal made in Brazília. V praxi to neznamená nič iné ako fakt, že máme dočinenia s nesmierne kvalitným albáčom, plným nekompromisného thrash metalu, ktorý ani na chvíľu nepoľaví z rýchleho tempa. Páni z thrashových kapiel, dámy ukázali v čom spočíva ženská sila.

Lineup:

  • Fernanda Lira – spev, basa
  • Prika Amaral – gitara, doprovodné vokály
  • Luana Dametto – bicie

Hostia:

  • Michael Gilbert – gitarové sólo (14)
  • Rodrigo Oliveira – bicie (14)
  • João Gordo (13)

Tracklist:

  1. Intro
  2. Horrordome
  3. Never Forget, Never Repeat
  4. Enslave
  5. Bleeding
  6. … And Justice for Whom?
  7. Vultures
  8. Kill the Silence
  9. No Mercy
  10. Raise Your Fist!
  11. Fear, Violence and Massacre

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.nervosaofficial.com
https://www.facebook.com/nervosa/
https://www.instagram.com/nervosathrash/
https://twitter.com/nervosathrash/
https://www.youtube.com/user/NERVOSAthrash/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *