Jester Beast – The Lost Tapes of… Poetical Freakscream

Jester Beast The Lost Tapes of coverVo svete metalovej hudby sa nájde veľké množstvo milovníkov starých čias, ktorí by sa najradšej vrátili v čase do zlatej éry ich milovaných kapiel. Samotné kapely to tušia, a tak ich niekedy odmenia reedíciou svojich legendárnych albumov. Tak ako aj talianska skupina Jester Beast, ktorá sa rozhodla nanovo vydať svoje CD Poetical Freakscream obohatené o bonusový materiál. Celé to dostalo po novom názov The Lost Tapes of… Poetical Freakscream.

Bez akéhokoľvek varovania sa hneď od prvých sekúnd začne poriadna thrash jazda v podaní prvej skladby Freak Channel  9 a my si uvedomíme, že cestovanie v čase je možné. Návrat do obdobia vydania albumu- 1991, alebo ak chcete do zlatej éry thrash metalu sprostredkovaný v priebehu pár sekúnd. Stará poctivá škola thrash metalu – na headbang vyzývajúce riffy, melodika, rečnícko-spevavý prejav hlavného vokalistu, melodické pasáže, rýchle tempo, politicky nekorektná atmosféra a správne „špinavý“ zvuk.

Jednoducho priamy ťah na bránku, a kľúč k srdciam fanúšikov thrash metalu. To sú atribúty, ktoré by sa dali použiť na opísanie prvých 9 piesní, teda songov z pôvodného albumu. Všetko odsýpa rýchlo bez nejakého výraznejšie pomalšieho alebo baladickejšieho kurzu, a my sa tak dostaneme k druhej časti nahrávky  obsahujúcej nahrávky z demo albumu Destroy After Use. Odštartuje to song Mother, ktorý je dôkazom toho, že už vo svojich začiatkoch mala kapela jasnú predstavu o tom, akú hudbu chce hrať. A tak všetko vyššie napísané na popis hudby možno použiť aj v tomto prípade. Jedinou výnimkou je čisto inštrumentálne, avšak stále thrash metalové Outro. Posledná časť nahrávky pozostáva z koncertných verzii piesní, ktoré odzneli na koncerte v Tervise v roku 1988. Tu ma milo prekvapil dobrý zvuk vzhľadom k roku vzniku nahrávok. Opäť, nekompromisná, našliapaná thrash jazda.

Suma sumárum, Jester Beast si pre všetkých fanúšikov nachystali veľmi príjemný darček vo forme výletu do minulosti, ktorý mapuje históriu kapely a predstavuje ju v tom najlepšom svetle. Old school poctivý thrash metal, ktorý nenechá žiadneho fanúšika daného žánru chladným.

Lineup:

  • Stefano Zapponi – spev
  • C.C. Muz – gitary
  • Mario “Pinotto” Garitta – basa
  • Tony Lionetti – bicie

Tracklist:

  1.  Freak Channel 9
  2. Illogical Theocracy
  3. Jester Day
  4. Claustrophobic Autogamic
  5. Swan Ain’t Die
  6. Poetical Freakscream
  7. Mother
  8. D.A.U.
  9. Unidentified Body

“Destroy Ater Use” – Demo 1988

  1. Mother
  2. Destroy After Use
  3. Hypnotized
  4. Clustrophobic Autogamic
  5. Outro

Live in Treviso, 16/04/1988

  1. Hypnotized
  2. Psychopathic
  3. Dream Over Dream
  4. Labyrinth
  5. Suck My Powerful Dick
  6. Still Born

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: F.O.A.D. Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/jesterbeast

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *