Klaus Dirks (Mob Rules) – ,,Nenechajte si ujsť ,,Beast“, či už na CD, LP alebo naživo”

Mob Rules sú nepochybne jednou z najoriginálnejších nemeckých kapiel. Koncom minulého mesiaca nás potešili 9. albumom Beast Reborn. Na ňom sa predstavil aj nový člen – gitarista Sönke Janssen a oproti minulosti nastalo pár zmien. Chcete vedieť viac o jeho obsahu, koncertoch a podobne? Prečítajte si nasledujúci rozhovor so spevákom Klausom Dirksom:

Zdravím Klaus. Kapela Mob Rules už o pár dni vydá v poradí deviaty album Beast Reborn. Predstav ho trochu?

Klaus Dirks:  Ahoj, piesne na nový album sme písali trochu dlhšie ako na Tales from Beyond. Tentokrát sme si však nedávali žiadne ciele, čo by sme chceli nahrať. Jednoducho sme skladali podľa toho, akú hudbu máme radi. Tento štýl je zároveň aj viac zaujímavý a napínavejší a budeme očakávať, ako na to zareagujú ľudia.

V histórii niekoľko vašich albumov bolo koncepčných. Je aj Beast Reborn koncepčným albumom? Ak áno mohol by si trochu rozobrať jeho koncept?

Klaus Dirks:  Nie je to koncepčný album, ale piesne sú samostatné príbehy. Napríklad War of Currents je o boji, ktorý zvádzali Edison a Tesla – o boji medzi koncepciou jednosmerného a striedavého prúdu. Takže stojí za to čítať texty, aby ste mohli prežiť jednotlivé príbehy. 😉

Pre český magazín metalforever.info váš basák Markus v roku 2013 povedal, že pri tvorení nových skladieb sa zapájajú všetci členovia. Bolo tomu aj tentokrát alebo sa niečo zmenilo?

Klaus Dirks:  Väčšinu skladieb napísal Sven, aj keď je pravda, že každý ma právo prispievať skladbami alebo ich partami.

Ovplyvnil jeho výsledný sound aj nový člen Sönke Janssen?

Klaus Dirks:  Ako som povedal, všetci ostatní v kapele sa zúčastňujú na písaní, takže si myslím, že by sme mohli povedať, že to má určitý vplyv. Koniec koncov zahral niektoré sóla.

Povedz niečo o chystaných koncertoch.

Klaus Dirks:  Ideme na turné spolu s Brainstorm, po ktorom bude nasledovať niekoľko samostatných koncertov až do konca roka. Chceli by sme ísť na turné aj na budúci rok, ale ešte nie je naplánované nič konkrétne.

Ty si minulý rok spolupracoval aj na poslednom albume Orden Ogan. Budete mať nejaké spoločné koncerty aj s nimi?

Klaus Dirks:  Dúfame, že sa s nimi pri niektorých príležitostiach znova stretneme, ale tento rok nie sú naplánované žiadne koncerty.

Vy ste v roku 2011 mali aj americké turné. Je v pláne zopakovať niečo podobné?

Klaus Dirks:  Radi by sme tam hrali znova a dúfame, že to bude čoskoro. Aktuálne však nemáme žiadne plány.

Je v pláne aj nejaké to vystúpenie na Slovensku (ak mám správne info, ešte ste u nás nehrali)?

Klaus Dirks:  Správne. Zatiaľ nemáme nič plánovane, ale v budúcnosti tam možno niekedy zahráme.

Povedz niečo o civilnom živote členov Mob Rules (záujmy, záľuby)?

Klaus Dirks:  Okrem času, ktorý venujeme kapele, má každý stálu prácu a záľuby. Bolo by to veľa písania, ale myslím, že všetci radi chodíme na koncerty, aby sme videli naživo svoje obľúbené kapely. 🙂

Mohol by si rozpovedať tvoj hudobný príbeh – hudobné začiatky, predošlé kapely, Mob Rules?

Klaus Dirks:  Keď som mal okolo 20, existovala lokálna kapela Crossroads. Mali zmluvu s EMi a ich spevák bol vokálnym trénerom. Absolvoval som vokálne lekcie a po roku mi povedal, aby som sa stal spevákom skutočnej kapely. Vedel som, že blízko ich skúšobne nejakí chlapci hľadajú speváka. Pridal som sa k nim a začali sme dokončovať skladby, na ktorých pracovali. V roku 1994 sme mali prvý koncert, ako Mob Rules v Oldenburgu. Čiže žiadne kapely pred Mob Rules.

Ok, tak to je už záver. Pekne ďakujem za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Klaus Dirks:  Ďakujem za otázky. A ľudia, ktorí to čítate: Nenechajte si ujsť ,,Beast“ či už na CD, LP alebo naživo. Tešíme sa, aby sme s vami zažili skvelú párty.

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.mobrules.de/
https://www.facebook.com/mobrulesband
https://www.youtube.com/user/mobrulesband

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *