Michael Ehré (The Unity, Gamma Ray) – ,,Minuloročné turné so Sinner a neskôr s Edguy nám dali veľa sebavedomia…”

Približne rok uplynul od rovnomenného debutového albumu novej kapely dvoch členov Gammy Ray (gitaristu Henja Richtera, bubeníka Michaela Ehré) The Unity. Za ten čas absolvovali koncerty s formáciami ako Sinner, Edguy a čoskoro sa pripoja Axelovi Rudimu Pellovi. Popri tom stihli nahrať aj nasledovníka spomínaného debutu – Rise. Viac už ale bicman Michael Ehré:       

Zdravím Michael. Približne po roku kapela The Unity vydáva už druhý album – Rise. Ako sa vám podarilo tak rýchlo dať dokopy nový materiál?

Michael Ehré: Zdravím. V januári sme dostali ponuku pripojiť sa k druhej časti turné Axela Rudiho Pella – Knights Call“-Tour. Preto sme potrebovali nový album.

Aj keď sme nemali veľa času, rozhodli sme sa ho nahrať. Vedeli sme, že to bude ťažké a stresujúce, no výsledok stal zato. 😉

Ma jeho názov nejaký hlbší zmysel?

Michael Ehré: Na jednej strane Rise znamená to, čo sme zažili od nášho debutu. Naša fanúšikovská základňa rástla a kapela stúpala. Na druhej strane sa názov dokonale hodí k artworku s lietajúcim dronom, čo symbolizuje digitálny vek v ktorom žijeme – so všetkými jeho dobrými a zlými stránkami.

Čím sa z tvojho pohľadu líši od rovnomenného debutu?

Michael Ehré: Ťažko povedať… Pravdepodobne sa nám podarilo zložiť chytľavejšie melódie a energickejšiu hudbu.

Z môjho pohľadu sa vám podarilo dosiahnuť väčšiu vyváženosť medzi hard rockom a power metalom a celkovo ako kapela ste nadobudli väčšiu istotu. Čo myslíš? 

Michael Ehré: Rozhodne! Minuloročné turné so Sinner a neskôr s Edguy nám dali veľa sebavedomia a myslím, že je to počuť aj na albume.

 Cez ktoré krajiny povedie turné k nemu?

Michael Ehré: Spomínané turné s Axelom Rudim Pellom bude prebiehať v októbri a v novembri. Zahráme v rôznych krajinách v Európe, aj v niektorých kde sme nikdy predtým nehrali. Bude to fantastické. Skutočne sa na to tešíme. Po ňom vystúpime ako headliner na špeciálnom koncerte v našom meste.

Plánujete vyraziť aj niekde ďalej – trebárs do Japonska, na americký kontinent a podobne?

Michael Ehré: Bolo by skvelé, keby sme to mohli naplánovať, ale predovšetkým musí byť záujem o našu kapelu v týchto krajinách. Ak nám dajú šancu a zavolajú nás, budeme hrať kdekoľvek na svete.

A teraz otázka ku druhej kapele, kde spolu s Henjom pôsobíte. Kai sa vyjadril, že činnosť kapely  bude pokračovať po aktivitách s Helloweenom, no najnovšie ohlásili nový album v zostave Hansen/Kiske/Deris. Vieš povedať, kedy a či sa dočkáme ďalších aktivít Gammy Ray?

Michael Ehré: Pokiaľ viem, na budúci rok vystúpime na niekoľkých festivaloch. Bohužiaľ nemôžem povedať nič iné. Nový album na budúci rok určite nebude. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť.

Ako vyzerá tvoj bežný deň, keď nie si na turné?

Michael Ehré: The Unity mi zabralo veľa času (plány, rozhovory atď…) Okrem toho v popoludňajších hodinách vyučujem hru na bicie. Možno vieš, že hrám aj s Uli Jon Rothom (bývali gitarista Scorpions) a z času na čas máme nejaké koncerty.

Na scéne pôsobíš už niekoľko rokov. Mohol by si sa podeliť o nejaké pamätné momenty z koncertov s The Unity, poprípade s Gammou?

Michael Ehré: Vždy je skvelé zažiť energiu živého koncertu. Ale aby som bol úprimný, tak najnudnejšia vec na turné je čakanie na samotný koncert. Koncerty sú vždy viac menej úžasné, ale čakanie je horor, haha. 🙂

Náš posledný rozhovor sa uskutočnil približne pred rokom. Čo sa od vtedy zmenilo v tvojom osobnom živote?

Michael Ehré: Zatiaľ nič

Ok tak to už je záver. Ďakujem za rozhovor a ako tradične poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Michael Ehré: V mene celej kapely by som rád poďakoval za podporu všetkým priateľom na Slovensku. Dúfam, že sa čoskoro uvidíme. 😉

Youtube ukážky:

Linky:
https://www.unity-rocks.com/
https://www.facebook.com/unityrocksofficial/?fref=ts

Za spoluprácu na článku ďakujem človeku s menom AfterDark I Feel 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *