Praise the Plague – Antagonist

Praise Antagonist coverNiekedy môže byť na škodu, že redaktor si niekoľkokrát vypočuje nahrávku predtým, než zostaví otázky na interview.

Viem je to logické a malo by to byť samozrejmosťou, no na strane druhej sú prípady, kedy vás odpovede členov kapely navnadia, ale tým, že už viete do čoho idete, prídete o akúsi formu prekvapenia.

Tak ako v prípade Nemcov z Praise the Plague a ich debutu Antagonist.

Doom

Takže, podľa interview môžete očakávať doom – sludge metal zriedený s black, plný temnej atmosféry a introspektívnych textov. Slová, ktoré sa stanú realitou hneď s prvými tónmi úvodného inštrumentálneho intra Inferno.

Chvíľka klavíru na úvod (prvý aj poslednýkrát, čo ho máme možnosť počuť) pripraví cestu hlavnej hviezde večera – skvelým doom – sludge riffom a atmosfére tak temnej, že si človek nevidí ani na špičku nosa.

A ak sa k tomu v ďalšej skladbe Anatomy of Possession pridá blackmetalový vokál, každý fanúšik pochmúrnych žánrov vie, že je na správnom mieste. Ako malé svetielka nádeje na konci tunela v nekonečnej temnote poslúžia melodickejšie gitarové party, avšak nezúfajte.

Tunel nekončí, utrpenie, strach, bolesť sú zakomponované do každej jednej noty a skúsenému poslucháčovi musí byť jasné, že z tohto zovretia sa nedostane ani po skončení celej nahrávky. Výborná práca, takto má vyzerať doom metal.

Silný album

Spolu tak máme možnosť počuť 5 „plnohodnotných“ songov plus úvodné intro. Všetko vyššie spomínané platí pre všetky kúsky, čím vo výsledku dostávame silný, kompaktný album bez jediného slabého miesta alebo nejakého výraznejšieho vybočenia.

Inštrumentálna stránka je na veľmi vysokej úrovni postavená na skvelých gitarách, strašidelný, ale napriek tomu príťažlivý vokál a hlavne už toľkokrát spomenutá atmosféra. V tomto svetle tme znie priam až neuveriteľne, že sa jedná o debutový album.

Antagonist je však skutočne prvotinou kapely a aj preto by som chcel dať jedno menšie odporúčanie.

Záverečné zhrnutie

Dobre si zapamätajme meno Praise the Plague. Je totiž vysoko pravdepodobné, že sa za pár rokov stanú doom metalovým fenoménom.

Lineup:

  • Robert – vokály
  • Marcel – gitara
  • Jan – gitara
  • Benni – basa
  • Sascha – bicie

Tracklist:

  1. Inferno
  2. Anatomy of Possession
  3. Blackening Swarm
  4. Minatory Aeons
  5. Darkest of Seas
  6. Antagonist

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Black Omega Recordings

Youtube link:

Linky:
https://www.praisetheplague.com
https://www.facebook.com/praisetheplague
https://www.praisetheplague.bandcamp.com
https://www.blackomegarecordings.bigcartel.com

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *